/VIDEO/ „Eu deja nu am cu ce achita facturile”. Locuitorii din nordul țării, stupefiați de tariful la lumină

Noul tarif la energia electrică ia lăsat fără cuvinte pe locuitorii din nordul țării. Oamenii se tem că facturile  le vor goli de tot buzunarele. Potrivit acestora, până acum abia de puteau rezista de la o lună la alte, dar de-acuma încolo nu sunt siguri că vor fi în stare să își ducă mai departe „crucea”.

„Tare super. Să vină Maia Sandu aici la țară să vadă cum sunt prețurile. Tare scump. Lumina, benzina, totul este scump. Nici în Europa nu e așa. Eu am fost în Franța, dar acolo un muncitor simplu are două trei mii de euro. Eu deja nu am nici pe luna trecută cu ce să plătesc lumina, nici de lucru nu este”.

„E foarte scump, foarte. Salariile sunt foarte mici. Tare, tare ne este greu, mai ales pensionarii, ce fac ei cu pensia. Dar noi?”

Nicolai Rusu spune că luna viitoare facturile o să îl „pună la pământ”. Tariful la gaz și la lumină s-a scumpit concomiten, iar pensia sa de 1200 de lei este prea mică pentru a face față noilor prețuri.

NICOLAI RUSU, locuitor c. Sîngereii Noi: „ Totul este scump, și gazul, și lumina. Iată eu am primit 75 de lei pe gaz, dar eu folosesc odată în zi și folosesc doar un ochi. Până acum cât achitați? 35-40, dar acum iată în jumătate, dar tot așa mă folosesc. Eu trăiesc singur, și fac doar un ceai dimineața și poate seara puțin”.

Și mai tare îi nemulțumește pe oameni faptul că locuitorii din nordul țării vor achita cu 22 de bani mai mult decât cei din centru și sud.

„Mie mi-e interesant de ce au pus prețuri la nord mai scumpe decât la centru. Care este motivul? Eu nu înțeleg de ce? Nu e tot aceeași lumină? Tot același gaz și tot aceeași lumină”.

„Nuștiu care este această problemă. Când se livrează de la Cuciurgani, când e vorba că o să primim din alte părți. Luna aceasta un preț, luna viitoare alt preț. Care e ieșirea din situație? Cine se uită la bătrânii noștri”.

Precizăm că ieri ANRE a decis majorarea tarifului cu 47 de bani pentru consumatorii Premier Energy, care vor achita 2,64 lei pentru un kWh, iar locuitorii din nordul țării vor achita cu 35 de bani mai mult decât anterior, adică 2,86 lei/kWh.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

 

One thought on “/VIDEO/ „Eu deja nu am cu ce achita facturile”. Locuitorii din nordul țării, stupefiați de tariful la lumină

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *