/VIDEO/ Fără învățământ online la Bălți. Ala Nemerenco: „Sperăm să avem liniște”

Elevii din municipiul Bălți nu vor trece pe online. Cel puțin asta arată datele COVID-19 din ultima săptămână, care sunt în scădere. Potrivit Ministrei sănătății, Ala Nemerenco, la acest moment nu există temei de îngrijorare, iar studiile vor continua în format fizic.

ALA NEMERENCO, ministra sănătății: „Noi acum avem cifre mult mai puține, deci a scăzut, chiar ne-am bucurat că începutul școlii și faptul că au revenit copiii în bănci și grădinițele se frecventează nu a influențat ca să avem o creștere. Sperăm să avem liniște. După prognoze, specialiștii spun că în Europa se așteaptă un nou val în luna octombrie – noiembrie. Vreau să invit cu această ocazie oamenii să creadă că vaccinarea este o protecție și să-și primească rapelul următor de vaccin.„

Potrivit datelor de la primărie, șase clase din școli diferite din oraș sunt plasate în carantină.

ALEXANDRU ROȘCA,  șeful Secției politici educaționale și management din cadrul DÎTS Bălți: „La ziua de astăzi în instituțiile de învățământ din subordine sunt infectați cu COVID-19, nouă elevi și trei angajați, dintre care, cazuri noi din această săptămână – 1 elev. În total sunt închise șase clase în carantină, din șase instituții, cu 115 elevi. Instituțiile de învățământ activează în conformitatea cu instrucțiunea aprobată de Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății prin ordin comun.”

Bălțenii se bucură că numărul cazurilor de COVID-19 rămâne a fi sub control, dar în același timp au spus că fiecare cetățean trebuie să fie responsabil și să nu uite situația de acum doi ani.

„Nu, noi nu trebuie să uităm, uitați-vă ce se întâmplă în lume. Trebuie să fim foarte atenți, mai ales cu familia, cu copiii, cu vârstnicii. Vârstnicii trec foarte greu prin asta și copiii tot. Noi încă mai avem imunitate, dar copiii noștri nu, uitați-vă cât de slabi sunt.”

„Trebuie să ținem minte, pentru că nu a trecut, acest virus încă a rămas. – Noi trebuie să avem grijă de sănătatea noastră? -Desigur.”

„Mereu trebuie să ținem minte, dar astfel de măsuri prostești eu cred că sunt exagerate. Dar așa, trebuie să avem grijă.”

În ultima perioadă, numărul de cazuri COVID-19 a scăzut la Bălți. Dacă acum două săptămâni au fost testați pozitiv 134 de oameni, săptămâna trecută cu 10 mai puțini, adică 124.

COVID-19 LA BĂLȚI

Săptămâna 26 – 134 cazuri

Săptămâna 27 – 124  cazuri

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.