/VIDEO/ Fermierii din Soroca au înregistrat pierderi din cauza ploilor cu grindină

Ploile cu grindină au produs pagube considerabile agricultorilor din nordul țară. Mai multe hectare de culturi agricole au fost afectate în raionul Soroca.

Din imaginile postate de martori oculari pe rețelele de socializare, se vede cum pomi fructiferi și culturi agricole au fost acoperite cu un strat de gheață.Fructele încă verzi au căzut toate la pământ.

Din cauza vântului puternic, s-au rupt copaci care au avariat mașinile din apropiere.

Potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în raionul Soroca în urma ploilor torențiale, înregistrate pe data de 2 iunie 2022, au fost raportate mai multe pagube materiale, iar angajații IGSU au fost solicitați pentru lichidarea consecințelor în urma condițiilor climaterice nefavorabile.

Astfel, în localitatea Volovița, salvatorii au intervenit pentru a înlătura un  copac prăbușit peste două autovehicule de model Dacia Duster și Volkswagen Golf. 

Tot, în municipiul Soroca pe strada Miron Costin, angajații IGSU au deblocat circulația pe traseul blocat de un copac căzut în urma vântului și precipitațiilor puternice. Mai mult, în urma ploii a fost parțial deteriorat un drum local din pietriș de 2,5 km, precum și o porțiune de drum raional de 2,2 km în localitatea Ocolina.

De asemenea, în satul Șeptelici a fost blocat parțial cu pietriș un drum din centrul localității. Potrivit datelor colectate, vântul puternic a descoperit 9 sere, fiind deteriorată pelicula pe o suprafață de 6000 de m2, iar 4,5 ha de căpșuni au fost distruse. Conform IGSU, în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 55 situații de risc.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

One thought on “/VIDEO/ Fermierii din Soroca au înregistrat pierderi din cauza ploilor cu grindină

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *