/VIDEO/ FESTIVALUL COVORULUI 2022| Croșetează cele mai inedite articole vestimentare. Află istoria meșteriței Violeta Scutaru

Nu trece nicio zi fără să croșeteze. Violeta Scutaru din satul Mihăileni, Rîșcani mânuiește cu măiestrie croșeta și creează lucrări excepționale pentru copii. Chiar dacă recunoaște că dragostea față de acest domeniu i-a apărut mai târziu, meșterița spune că se regăsește în totalitate în creațiile pe care le face.

 

VIOLETA SCUTARU, meșter popular: „Dragostea pentru croșetat, dacă să fiu sinceră, a apărut mai târziu. După absolvirea Colegiului de Medicină, facultatea de farmaceutică. Am ajuns într-un colectiv unde două doamne croșetau, iar eu când am văzut ce rezultate frumoase mi-a placut și de acolo și vine pornirea”.

Hăinuțele realizate de ea sunt deosebite, întrucât depune multă dragoste și stăruință în fiecare articol creat.

VIOLETA SCUTARU, meșter popular: „Pentru tricotare, croșetare, într-adevăr trebuie multă răbdare și plăcere. Pentru că în fiecare ochi tricotat trebuie răbdare, ca să iasă un lucru frumos. Să bucure ochii copilașilor, dar și a părinților”.

Croșetatul este una dintre cele mai grele tehnici de realizare a articolelor vestimentare, anume din acest motiv și costurile sunt mai mari.

VIOLETA SCUTARU, meșter popular: „Atunci când vine vorba de cost, clar că munca manuală trebuie să fie prețuită, pentru că se depune mult suflet și multă răbdare. Dar mai mult bucură rezultatul. Desigur la timpurile care le avem, costul tot contează mult”.

Împreună cu alți meșteri populari din localitate, Violeta Scutaru se pregătește pentru „Festivalul Covorului”. Acolo unde își va putea expune lucrările.

VIOLETA SCUTARU, meșter popular: „E un eveniment binevenit pentru că poate participa și diaspora și localnicii din satul vecini. Pentru noi, meșterii populari e foarte important, ne promovăm pentru ca lumea să vadă lucrările pe care meșterii le fac”.

Toți iubitorii de frumos sunt invitați la „Festivalul Covorului” care va avea loc în satul Mihăileni, Rîșcani pe 21 august.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.