/VIDEO/ Formulă avantajoasă VS solicitarea ANRE. Ce părere au bălțenii despre o eventuală majorare a tarifului la gaz

Moldovagaz a solicitat din nou Agenției Naționale pentru Reglementarea Energetică majorarea tarifului la gaz. Astfel, dacă cei din urmă ar aproba cererea, consumatorii casnici urmează să achite până la 30 de lei pentru un metru cub de gaze. Bălțenii sunt nemulțumiți de această decizie și spun că și așa au „strâns cureaua” și nu cred că vor putea face față noilor scumpiri.

E mult, pentru pensiile noastre e mult. Am să cumpăr mai puțin de mâncare, altfel ce am de făcut, la mine e autonomă, trebuie să o plătesc”. 

„E foarte scump pentru oameni, lasă să se gândească cum să întoarcă compensații oamenilor. Cu o sumă așa de mare nu ne vom descurca, nimeni nu va plăti, oamenii pensionari bani nu au”. 

„Fărădelege, pur și simplu fărădelege, de unde acești bani? Înseamnă că nu trebuie să mâncăm, nu trebuie să ne îmbrăcăm, să ne încălțăm, pur și simplu să mergem și să respirăm aer”. 

Nu doar pensionarilor, dar și tinerilor noul tarif li se pare mare.

„Nu suntem gata, nu dorim așa tarife, dar dacă nu vor fi alte variante o să plătim, ce nu o să ne încălzim?” 

„E costisitor, e scump, cheltuielile sunt mari. Unde va fi posibil vom economisi, dar trăim și copilul crește, necesitățile sunt mari, nu cred că vom sta în frig, de căldură este nevoie”. 

„Cred că e mult, foarte mult, sunt pentru ieftinire, dar așa e greu pentru oameni să plătească așa sume de bani. Conducerea trebuie să se descurce cu asta”.

În cazul, în care noul tarif va fi aprobat, acesta va intra în vigoare din 1 octombrie. Menționăm că vicepremierul Andrei Spînu a declarat că partea rusă încă n-a venit cu un răspuns clar, dacă oferă sau nu gaz Republicii Moldova după data de 1 octombrie. Însă, potrivit acestuia, dacă Rusia nu va suspenda livrările de gaze naturale, din 1 octombrie, prețul de achiziție a gazului va fi unul cu mult mai mic față de cel achitat în prezent, întrucât formula de calcul pentru perioada de iarnă este una avantajoasă pentru Republica Moldova.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.