/VIDEO/ Gavrilița, despre măsurile guvernului pentru a depăși crizele: „Avem în față o toamnă de acțiuni hotărâte”

„Urmează o perioadă grea, dar prin compasiune și curaj vom trece cu bine de crizele cu care ne confruntăm”, este mesajul Nataliei Gavrilița care încurajează cetățenii Republicii Moldova și dă asigurări că Guvernul face tot posibilul pentru a depăși aceste momente.

Șefa Executivului a declarat că membrii guvernului au pregătit o serie de măsuri și acțiuni, pe care le vor întreprinde ca cetățenii să treacă mai ușor peste majorările de preț și alte probleme cu care ne confruntăm.

Vom continua să întreprindem eforturi pentru ca să avem educație de calitate, cu prezență fizică. Părinții și bunicii noștri sunt importanți și vom continua să îi protejăm pe ei și pe alte categorii vulnerabile din societate. În această toamnă învățătorii, medicii, funcționarii publici, pensionarii venituri mici și familiile cu copii până la doi ani vor primi alocații mai mari, care să îi ajute în perioada rece. Vom compensa, ca și iarna trecută, costurile creșterii prețurilor la energie prin programul de reducere a vulnerabilității energetice și compensații în factură”, a declarat Natalia Gavrilița.

Natalia Gavrilița a mai menționat că în Republivca Moldova luna septembrie este luna creșterii, luna afacerilor, iar pentru a dezvolta această ramură, cabinetul de miniștri a pregătit un alt pachet de măsuri.

„1.Vom lansa fondul „Facem”. Un fond important de dezvoltare și investiții în afaceri. 2.Vom simplifica legile fiscale, cu respect pentru oameni, afaceri și banul public. 3.Vom avea și ședințe de guvern pe plan local”, a adăugat aceasta.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.