/VIDEO/ Grant de un milion de lei pentru Teatrul Național din Bălți. Pentru ce vor fi cheltuiți banii

Teatrul Național Vasile Alecsandri din Bălți a primit un grant în valoare de un milion de lei. Banii au fost oferiți ieri de către ministrul Culturii, Sergiu Prodan care a vizitat instituția împreună cu mai mulți membri ai Guvernului. Potrivit administrației acești bani vor fi cheltuiți pentru a modernizarea sistemului sonor și de iluminare a scenei în sala mare, lucru care va îmbunătăți semnificativ calitatea spectacolelor.

Chiar dacă instituția are nevoie de resurse financiare semnificative pentru a repara acoperișul edificiului, banii alocați de Guvern vor merge în special pentru procurarea de echipamente noi.

ONORINA TĂNASE, director al teatrului: „Avem probleme serioase cu acoperișul și necesită reparații urgente, dar ceea ce ține de calitatea spectacolului, cred că o să investim anume în echipament tehnic. E nevoie de echipament atât la sunet cât și la lumini, dar o să începem cu sunetul.”

SERGIU PRODAN, ministrul Culturii RM: „Cu ocazia a șaizeci și cinci de ani de activitate a teatrului Dramatic Național ,,Vasile Alecsandri’’ din Bălți, Guvernul, Ministerul Culturii, a decis să alocăm un milion de lei pentru dotarea tehnică, deci un milion de lei pentru necesitățile tehnice ale teatrului, pe care teatrul va decide singur cum le va folosi.

Și prim-ministrul, Natalia Gavrilița a vizitat ieri teatrul din Bălți. Cei prezenți au avut parte și de un spectacol jucat de actorii naționalului bălțean.

NATALIA GAVRILIȚA, prim-ministru al Republicii Moldova: „Guvernul vine cu o contribuție nu doar pentru aceste montări noi care sunt disponibile pe bază de concurs tuturor teatrelor, dar vine și cu o contribuție specifică pentru teatrul ,,Vasile Alecsandri’’ de un milion de lei pentru îmbunătățirea sistemului de sunet, astfel ca teatrul să devină atractiv și să fie intereseze spectatorii.

Teatrul Național „Vasile Alecsandri”, locul care adună iubitorii de artă din nordul țării, a fost fondat în 1957. Acum are o trupă de treizeci de actori.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *