/VIDEO/ Hârtia a prins viață în mâinile viitorilor designeri din Bălți. Concursul Plastica Hârtiei la a VI – a ediție

Hârtia a prins viață în mâinile discipolilor și pedagogilor Colegiului de industrie ușoară din Bălți. Aceștia au confecționat ținute de seară și le-au expus în cadrul unui concurs în fața unui juriu, printre care s-au regăsit și designeri vestimentari.

Rochii de seară, pălării, dar și alte articole vestimentare din hârtie de diverse culori au putut fi văzut în cadrul celei de a-VI -a ediție a concursului Plastica Hârtiei. În acest an s-au înscris 14 participanți, unii au venit și din alte instituții din oraș.

„Rochia se numește Amazoana. Asociez această ținută cu femeile din ziua de azi, pentru că femeile noastre la fel sunt niște luptătoare. Anume împletitul, am decis să execut în așa stil rochia, eu cos cu acul, și împletesc cu hârtie.”

„Rochia mea se numește Splendoarea Primăverii. Pe mine m-a inspirat să fac această rochie fiica mea, pentru că ea poartă numele unei flori, o cheamă Jasmin. Petalele sunt din foi A4, făcute toate de la unghi la unghi.”

„Am fost designer-ul, dar am făcut ideea împreună cu grupa noastră. Noi am rămas în șoc, pentru noi asta e o mândrie și o bucurie pentru că am luat primul loc, care nu ne-am așteptat de loc. Timp de trei săptămâni am confecționat-o și a fost greluț, dar în rest, cu dispoziție și cu dorință și cu voie bună facem tot.”

La cea de-a șasea ediție a concursului participă trei instituții. Potrivit organizatorilor participanții sunt evaluați de un juriu în cadrul căruia sunt oameni ai culturii, artiști plastici, dar și designer vestimentari.

Aleona Arlet-Vovc, coordonator de proiect: „Acest concurs ține de secțiunea design vestimentar,  este ceva interesant și provocator pentru că e mai puțin tradițional pentru vestimentație și anume hârtia. Pentru a accentua acest moment hainele sunt făcute din hârtie utilizând diferite tehnici de lucru.”

Membrii juriului au rămas încântați de prestația participanților.

„Ana Romanciuc, proprietara unui atelie de cusut din Bălți: „E uimitor cât de creativ și-au realizat fetele proiectele lor, presupun că le-au ghidat de pedagogi. Atât de fin au lucrat cu aceste materiale. Hârtia nu e stofă ca să se întindă,  e dificil să lucrezi cu ea, și trebuie dibăcie și acuratețe.”

Câștigătorii s-au ales cu premii bănești, dar și mai multe cadouri din partea sponsorilor concursului.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *