/VIDEO/ Hub pentru afaceri sociale, deschis la Sîngerei. La ceremonia de lansare a fost prezent ambasadorul UE, JĀNIS MAŽEIKS

Antreprenorii care vor să-și dezvolte sau au pus pe roate o afacere din domeniul social pot beneficia de consultanță și soluții de business. Incubatorul de afaceri din Sîngerei a lansat astăzi Hub-ul pentru Afaceri Sociale. La eveniment a participat și excelența sa, ambasadorul delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Janis Mazeiks.

JĀNIS MAŽEIKS, ambasadorul UE în Republica Moldova: „Astăzi, noi încercăm să aducem la un nou nivel de dezvoltare acest incubator, fiindcă astăzi suplimentar, la suportul pe care l-am oferit, adăugăm și elementul care ține de antreprenoriatul social. Urmează să sprijinim în continuare afacerile care nu doar țin de crearea unui business, dar care conțin acest element social, adică fac anumite beneficii pentru persoanele vulnerabile sau angajează în muncă persoane vulnerabile.”

HUB-ul Afacerilor Sociale Moldova Nord este creat în cadrul proiectului „Hub-ul Afacerilor Sociale pentru antreprenorii din Nord – noi oportunități pentru dezvoltarea regională durabilă”, finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia.

LILIANA GHEORGHIȚA, director de proiect: „Hub-ul va deveni un centru de suport al antreprenorilor sociali din nordul Republicii Moldova. Suntem aici pentru a le asigura suportul tehnic în nevoie pe  care le au, elaborarea planurilor de afacere, promovarea pe piață, deschiderea noilor nișe, comunicarea cu furnizorii și clienții și altele.”

LUDMILA PROCIUC, administrator IASg: „Sper că Hub-ul pe care noi astăzi l-am deschis oficial, în incinta incubatorului, lumea știe deja că se dezvoltă afaceri, este pentru toată regiunea de nord, am lucrat și până acum și cunoaștem mediul de afaceri. Avem deja potențiali beneficiari, care vor să dezvolte afacerile și cu susținerea programelor date eu sper că o să avem rezultate pe care le așteptăm în acești doi ani de zile.”

Autoritățile locale susțin inițiativa respectivă. Potrivit lor, aceasta are drept scop susținerea activității întreprinzătorilor din Sîngerei.

GRIGORE CORCODEL, președintele raionului Sîngerei: „Întotdeauna am fost deschis pentru a fi alături de cei care încearcă în aceste timpuri grele să se mențină în economia Republicii Moldova, în economia raionului Sîngerei, pentru a-și promova o afacere, pentru a intra pe piață.”

ARCADIE COVALIOV, primar de Sîngerei: „Primăria Sîngerei, administrația publică locală este deschisă, brațele noastre sunt deschise. Hub-ul acesta al afacerilor sociale este o inițiativă superbă și aici sunt impozite, aici este bugetul local, aici este reducerea sărăciei, despre care noi vorbim. Așteptăm cât mai multe afaceri în orașul Sîngerei.”

Incubatorul de Afaceri Sîngerei a fost creat în 2013, iar timp de 8 ani de activitate a lansat pe piață 75 de antreprenori.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *