/VIDEO/ Iarbă până la genunchi în curțile din Bălți. Copiii nu au unde se juca

În mai multe curți din municipiul Bălți, iarba netăiată, dă bătăi de cap localnicilor. Mizerie și loc de trai pentru insecte, așa descriu unii situația, iar copii bălțenilor sunt nevoiți să caute alte locuri de joacă. Responsabilii recunosc, nu reușesc să facă față situației din cauza numărului mic de angajați.   

Traian Cibotari, reporter TV Nord: „În această curte din preajma bulevardului Mihai Eminescu din municipiului Bălți, zilnic se joacă zeci de copii. Iarba pe acest teren se pare că nu a fost cosită niciodată, ajungând pe alocuri până la genunchi.”

Buruienii se simt la înălţime peste tot în oraş. Iarba lăsată să crească în voie îi deranjează pe oamenii din Bălţi.

„Sunt părinte și locatar aici. Vreau să spun că într-adevăr iarba anul acesta s-a tăiat nu așa frecvent ca anul trecut, pare că niciodată nu s-a tăiat. Îi un pericol să da-i drumul la copil, sunt și diferite țevi. Poate să fie și pericol de căpușe, asta e.”

„Acolo este teren, așa de frumos, ați văzut terenul, un teren bun, copiilor acolo le este interesant, dar aici ce este interesant, să alerge prin iarbă?”

„E periculos, poate să fie și un șarpe acolo, de unde eu știu. Copii se joacă pe terenul de joacă, că în buruieni nu e curat.”

„Eu doar nu o să ies să cosesc, sunt servicii speciale care trebuie să aibă grijă de asta. Înaintea casei, iată acolo la mijloc, au cosit săptămâna trecută, dar după casă, iată până aici e iarba.”

Administratorul GLC Bălți a declarat pentru TV Nord, că instituția are doar patru angajați care se ocupă de cosirea ierbii prin oraș. Prea puțin pentru a face față volumului mare de lucrări.

Tatiana Chiaburu, administrator interimar ÎM GLC Bălți: „Problema constă în forța de muncă. Oamenii vin, dar în a doua, a treia zi se concediază, ei nu rezistă, de aceea sunt doar patru persoane care lucrează după un orar. Că nu a fost cosit prin curți, cunosc desigur, dar după posibilități încercăm să acoperim totul. Până la sfârșitul lunii trebuie să cosim în totalitate toate zonele din oraș.”

Întreprinderea Municipală Gospodăria Comunal Locativă Bălți deservește peste 400 de ogrăzi din Bălți.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *