/VIDEO/ Îi permiteau unui cumătru să-și abuzeze sexual fiica de 15 ani. Mai multe persoane din nordul țării, reținute

Tatăl vitreg și cumătru acestuia au fost reținuți, fiind suspectați de exploatarea sexuală a unei minore de 15 ani. Potrivit poliției, tatăl copilei ar fi facilitat exploatarea ei sexuală de un cumătru de-al său. În schimb, părinții au primit de la bărbat recompense bănești, precum și dreptul să se plimbe cu mașina acestuia.

Victima este cel mai mare copil din cei cinci ai familiei. Faptele au avut loc în 2021, într-un sat din nordul Moldovei. Atunci, părinții și-au dat acordul ca cumătrul de 44 ani să adăpostească periodic adolescenta la el acasă, unde aceasta a fost sistematic exploatată sexual, în august-noiembrie. 

Înțelegerea a avut loc în prezența fratelui mai mic al victimei, care atunci avea vârsta de 11 ani. Mai mult, potrivit materialului dosarului, tatăl vitreg cu vârsta de 34 de ani a comis acțiuni cu caracter pervers față de fiică – manifestate atât prin discuții cu caracter sexual și atingeri în zone intime.

Pentru ca să pună capăt abuzului la care era supusă, adolescenta a evadat de acasă și a comunicat la subiect cu autoritățile. Urmare a examinării informațiilor operative, oamenii legii au descins cu percheziții și i-au reținut pe cei doi bărbați, iar la solicitarea procurorului PCCOCS în privința acestora a fost aplicat arestul preventiv. Ulterior, mama adolescentei și o rudă a tatălui vitreg au încercat să o influențeze pentru ca aceasta să depună declarații mincinoase despre abuzul la care a fost supusă. Prin urmare, în privința mamei cu vârsta de 33 de ani se adaugă și acest capăt de acuzare;

Adolescenta a fost plasată în Centrul de plasament a victimelor și potențialelor victime ale traficului de ființe umane, unde  a beneficiat de consiliere psihologică și medicală.

Ulterior terminării urmăririi penale, procurorii PCCOCS au trimis în judecată dosarul de învinuire a tatălui vitreg și al abuzatorului, precum și al mamei. Potrivit legii, traficul de copii se pedepsește cu închisoarea pentru un termen de la 15 la 20 ani sau cu detențiune pe viață. 

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *