/VIDEO/ Indemnizații mai mari pentru consilierii raionali din Glodeni. Urmează să fie schimbată și modalitatea de remunerare

Aleșii raionali din Glodeni vor primi indemnizații mari mari. Aceștia au aprobat o decizie care prevede majorarea indemnizației unice de la 500 până la 1500 de lei pentru o ședință ordinară. Decizia este motivată de creșterea prețului la motorină. Așa cum mulți consilieri vin din sat, indemnizația de 500 de lei nu acoperea nici măcar jumătate din cheltuieli.

MIHAI TĂRÎȚĂ, consilier raional Glodeni: „Cu vreo 400 de lei este foarte puțin. Noi venim aici, avem comisii, avem ședințe, trebuie benzină, zile pierdute. Eu consider că majoritatea consilierilor au cerut pe dreptate, chiar mai demult ar fi trebuit”.

IRINA DVORJANSCAIA, consilier raional Glodeni: „Sunt oameni care vin din sate, acum a crescut foarte tare prețul pentru carburanți. Ei vin câte două, trei ori. Unii fac parte și în două-trei comisii. Vin mai întâi la comisie, după la consiliu, au multe cheltuieli”.

Decizia a fost susținută aproape de majoritatea consilierilor, cu excepția a doi aleșii locali care s-au abținut.

ION MOVILA, consilier raional Glodeni: „Eu consider că nu era necesar, cu situația pe care o avem în țară și starea psihologică a societății, dar. Dumneavoastră ați votat pro sau contra? –Eu m-am abținut”.

Remunerarea aleșilor locali pentru o ședință a Consiliului va costa bugetul raionului 49.500 de lei, anual acestă sumă va depăși 600 de mii de lei.

ION COJOCARI, președintele raionului Glodeni: „Consilierii pe lângă faptul că vin și participă la ședințele consiliului, ei vin și la ședințele consultative care nu sunt remunerate, dar unii consilieri chiar trebuie să vină de două-trei ori la ședință necesită cheltuieli la combustibil, ca să se deplaseze din sat, dar și pentru a avea bani măcar de o masă”.

Tot în cadrul acestei ședințe, consilierii au decis elaborarea unui regulament care va asigura remunerarea doar pentru consilierii care participă la toate ședințele și se implică pentru rezolvarea problemelor locuitorilor raionului. Până acum, consilierii primeau 500 de lei pentru o ședință ordinară și 350 de lei pentru o ședință extraordinară. Aleșii raionali din Glodeni, ridicau cea mai mică indemnizație din nordul țării.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *