/VIDEO/ Într-un bloc de locuit din Bălți, șoarecii au ajuns până la etajul patru. Un apartament a devenit locul preferat pentru boschetari

Locuitorii unui bloc din municipiul Bălți sunt terorizați de șoareci. De vină s-ar face boschetarii care și-au improvizat un loc de trai într-un apartament abandonat. Oamenii spun că aceștia fac mizerie, deseori fac scandal și sunt violenți.

Alla Lebedi locuiește chiar lângă apartamentul cu pricină. Ea spune că problemele au început acum șapte ani, când a murit proprietara. De atunci, câteodată vine feciorul acesteia împreună cu mai mulți ai străzii și organizează sărbători, culmea e boschetarii rămân chiar și după ce acesta pleacă.

ALLA LEBEDI, locatară: „El nu este înscris în acest apartament, nu este stăpân și nici măcar nu a moștenit acest apartament. În apartament sunt deconectate toate comoditățile. Aici au rămas paturi, covoare, haine. În toate acestea trăiesc șoareci. Sute de șoareci. Până la etajul patru sunt șaoreci. Ei aleargă prin scară, prin apartamente, în subsol. Imposibil, te trezești noaptea și vezi cum aleargă șoarecii în apartament.

Oamenii spun că apartamentul s-a transformat într-o adevărată groapă pentru gunoi.

„Cel mai mult mă deranjează șoarecii și gunoiul de acolo, mirosul insuportabil. Șoarecii aleargă pe scară nu este normal. Ei au ajuns până la etajul patru. Nu este deloc normal.”

„Duhoare, gunoiul, șoarecii. De când a murit proprietara s-a transoframt într-un adăpost pentru boschetari, aici mereu vin alcoolicii și narcomanii. Intră pe geamuri, ușa noastră o strică.”

Oamenii au fost nevoiți să-și deconecteze interfoanele din cauză că boschetarii sună toată noaptea și cer să li se deschidă ușa. Mai mult, ei spun că au fost cazuri când aceștia au furat biciclete sau cărucioare depozitate pe hol.

„Noaptea, și la unu și la două de noapte sun să le deschidem. Interfonul l-am închis ca să nu mă deranjeze. Eu vroiam să îi fac singur o cheie ca să nu mai sune, dar m-am răzgândit din cauza prietenilor lui. Aici copiii își lasă biciletele, cărucioarele și ele dispar. Am făcut această reparație în scară nu pentru ca să umble ei.”

Săptămâna trecută, nouă angajați ai Întreprinderii „Gospodăria Locativ Comunală” din Bălți au scos un camion cu gunoi din acest apartament.

TATIANA CHIABURU, administrator interimar ÎM GLC Bălți: „Șapte oameni și doi hamali. Nouă oameni în total. Și dezinfecție a fost făcută de o întreprindere angajată de noi, doi oameni. Dezinfecție și deratizare pentru șoareci și gândaci. S-au adresat locuitorii din apartamentul 43 și noi deja am intervenit. Apartamentul este privatizat, ei singuri trebuie să își întrețină casa.”

Adminstratoarea întreprinderii municipale a mai adăugat că mai departe aceștia nu pot interveni din motiv că apartamentul este proprietate privată.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *