/VIDEO/ Istoria unui japonez care și-a vândut afacerea pentru „Raliul Păcii”. Daisuke Tarutani a ajuns și la Bălți

Și-a vândut o afacere înfloritoare și se ocupă de binefacere. Este istoria lui Daisuke Tarutani, un japonez care și-a propus să facă „Raliul Păcii” în cât mai multe țări. Acesta a început din Monaco, iar acum a ajuns și în Republica Moldova, fiind uimit de istoriile refugiaților ucraineni care s-au adăpostit la noi.

DAISUKE TARUTANI, fondatorul „Raliului Păcii”: „Înainte de război eu eram un anterprenor și mă ocupam de vânzarea și cumpărarea imobilelor. După asta am vândut-o, iar la moment nu am un job oficial. Sunt un militant a păcii”.

Deoarece soția sa este ucraineancă, acesta spune că războiul l-a afectat foarte mult. Pe lângă faptul că a vizitat mai multe țări care găzduiesc refugiați, acesta merge și în Ucraina, unde încearcă să-i ajute pe oamenii care trăiesc drama războiului zilnic.

DAISUKE TARUTANI, fondatorul „Raliului Păcii”: „Deoarece soția mea este ucraineancă, noi am decis să ajutăm ucrainenii.  De când a început războiul, cazez în cele trei case pe care le am în Japonia 11 refugiați, pe care îi ajut cu tot ce pot”.

În Republica Moldova, „Asociația de Fotbal Basarbia” este parteneră la Raliul Păcii. Zilnic aceștia, vizitează centre de refugiați din țara noastră și încearcă să îi ajute cu diverse bunuri sau consiliere psihologică.

OLIMPIA CEBOTARI, parteneri „Raliul Păcii”: „Noi ca parteneri cu fundația de fotbal am hotărât să îi susținem, deoarece majoritatea conflictelor militare care au fost, au fost stopate datorită activităților de sport. Eu personal am făcut parte din acest Raliu, deci am parcurs drumul până în Republica Moldova și am urmărit mai multe reacții din parte oamenilor cu care am interacționat”.

Raliul Păcii a început în Monaco și a continuat în România, Ucraina și Republica Moldova. Cursa l-a costat pe japonez în jur de zece mii de euro.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *