/VIDEO/ Jumătate de bloc din Europa, iar cealaltă din epoca de piatră. Cum arată curtea unui bloc din mun. Bălți

Jumătate de bloc locuiește în Europa, iar cealaltă în epoca de piatră. O spun locuitorii unei curți din municipiul Bălți, pentru care deplasarea pe această porțiune a devenit o adevărată provocare. O parte din drum a fost reparată de un agent economic care are magazinul situat în această regiune, iar cealaltă a rămas doar gropi și pietre.

Oamenii se plâng că drumul este atât de stricat încât nici urmă de asfalt numai poate fi văzută, iar atunci când plouă să circuli este imposibil, atât pentru șoferi cât și pentru pietoni.

„Mă uit că în regiunea bamul-ui au făcut drumul, au investit atâția bani, dar acolo a fost un drum bun, de acești bani se putea de făcut tot cartierul 8”.

„Cine nu vrea să fie frumos. Dacă plouă, copiii să nu înoate prin băltoace, dar să meargă normal, să ieși până la oprire, la magazin normal”.

„Și acesta e drum, mergi și te împiedici, vedeți și voi cum este drumul. Lasă să facă, unde se duc banii, unde se duc, în buzunarul cui se duc? Primăria, cine trebuie să facă? Nu locuitorii, noi și uși ne-am pus, noi și acoperișul l-am dosit, iar ei unde cheltuie banii?” 

Jumătate din drum a fost reparat la începutul acestei veri de un agent economic din preajmă. Potrivit locatarilor, de cealaltă parte ar trebui să se îngrijească autoritățile locale.

„Eu aici locuiesc din anii ’80 și era drumul foarte rău. Nimic nu se face, iată vedeți mașinile se pun, scaunul trebuia să îl pună, au aruncat-o acolo și nimeni nu o folosește. Iată și primărie. Nu am văzut eu nimic să facă pentru bunăstarea drumurilor sau altceva”.

„Nimănui nimic nu trebuie, nimănui nu-i trebuie nimic, de o sută de ani de când s-a construit această casă așa și este. Groapă peste groapă, și picioarele se rupt și tot ce vrei”. 

„Părerea e foarte rea. Puteau să facă tot drumul. Primăria nu se uită, trebuie să facă drumurile în oraș”.

Cei de la Întreprinderea Municipală „Direcția Reparații și Construcții Drumuri Bălți” au declarat pentru TV Nord că această curte ar putea fi reparată cel mai devreme anul viitor.

SERGHEI JURAVEȚ, director DRCD Bălți: „Acest pavaj care a fost instalat, nu este instalat de noi, nu este făcut de întreprindere și bani din bugetul municipal nu s-au alocat, acest pavaj a pus magazinul din proprii bani, unde este teritoriul lui, acolo au pus pavajul. Când vor fi alocate resurse de la primărie lucrările vor începe. La indicațiile primăriei, noi facem lucrările cuvenite. Cel mai probabil va fi pusă pe listă pentru anul viitor”. 

Angajații Gospodăriei Locativ Comunale din Bălți, în a cărei gestiune este blocul respectiv au declarat că întreprinderea se ocupă doar de deservirea tehnică şi reparaţia fondului de locuinţe, nu și de reparația curților.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.