/VIDEO/ „L-ar fi confundat cu un animal”. Noi detalii în cazul tânărului omorât la Sîngerei. Prin zonă mișună des braconierii

Se întorcea din Heciul Vechi fără să intuiască că merge pe ultimul său drum. Un tânăr de 29 de a fost împușcat chiar sub ochii concubinei sale, în timp ce se deplasau de la o stână la alta. Potrivit unei versiuni preliminare, tânărul ar fi fost confundat cu un animal și împușcat de braconieri.

Tânărul era originar din satul Fîntînița, raionul Drochia, dar muncea de mai mult timp împreună cu concubina sa de 36 de ani la o stână din raionul Sîngerei. În dimineața zilei de 23 mai cei doi se aflau într-o fâșie forestieră amplasată între satele Heciul Vechi și Frunzești. Când a auzit zgomot de motor, tânărul care stătea pe iarbă în acel moment s-a ridicat. În următoarea clipă acesta a fost împușcat în cap și a căzut secerat la pământ. Îngrozită, concubina acestuia a fugit după ajutor.

Muncitorii unei ferme care se află la mai puțin de 500 de metri de locul tragediei spun că nu au auzit nimic, dar recunosc că în zonă mișună des braconierii.

„– Da poliția a fost astăzi și la dumneavoastră, da? – A fost, a fost poliția, m-a întrebat. Aseară, la ora 20.00 a mers motocicleta înainte și o mașină albastră în urmă, mai mult nu i-am mai văzut. Au zis dacă nu am auzit împușcături, dar eu ce, șed și îi păzesc pe toți ce fac, poate să fie vânătorii să împuște în iepuri.”

„Noi dimineață am venit aici la lucru și poliția deja era, umbla pe aici, îi întreba și pe unul și pe altul. Eu nici nu l-am văzut, dar mi-au spus că e bărbat împușcat acolo.”

 Oamenii din Heciul Vechi sunt îngroziți. Totuși unii consideră că tânărul nu a fost împușcat întâmplător.  

„Nu știu, poate din întâmplare ceva, cred că nu a fost cu intenție.”

„Aceștia sunt bandiți, ce aceștia sunt băieți. Sunt tinerii care se joacă cu focul.”

„Dacă a fost împușcat, nu cred că a fost întâmplător, că să i-ai arma să tragi, arma se ține în seif, ai permis pentru asta, că trebuie să răspunzi, când te duci la vânătoare trebuie legitimație.”

Potrivit poliției, decesul tânărului a survenit din cauza leziunilor corporale din regiunea capului, provocate de penetrarea prin regiunea facială și ieșirea prin regiunea occipitală a unui glonț ce a fost depistat în apropiere de victimă. În preajmă, oamenii legii au depistat mai multe urme lăsate de roțile automobilului neidentificat. Poliția a inițiat o cauză penală pentru omor. 

Ina Banari, ofițer de presă IP Sîngerei: „Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală. La moment se întreprind acțiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigație pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.”

Arma din care a fost efectuată împușcătura și persoana ce a efectuat-o la moment nu sunt identificate.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

One thought on “/VIDEO/ „L-ar fi confundat cu un animal”. Noi detalii în cazul tânărului omorât la Sîngerei. Prin zonă mișună des braconierii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *