/VIDEO/ La Bălți au apărut cardurile sociale „Cu grijă”. Primii beneficiari deja le-au primit

Toți pensionarii cu viză de reședință în Bălți vor primi carduri sociale „Cu grijă”din partea primăriei municipiului. Aceste carduri oferă reduceri la produsele alimentare și la medicamente. De semenea, beneficiarii vor dispune de 3000 de lei petru perioada rece a anului. Inițiativa aparține edilului de Bălți și este una dintre promisiunile lui electorale. Ieri, primele 800 de persoane și-au luat deja cardurile.

NICOLAI GRIGORIȘIN, primar de Bălți: „În prima etapă au intrat oamenii care vor primi din bugetul municipal compensare pentru încălzire. Pe acest card sunt 3000 de lei, pentru perioada rece a anului. De asemenea acest card are și reducere 5% în farmaciile Felicia, în Linella. Acest card participă și la tombole, unde oamenii pot câștiga cadouri. Toți pensionarii vor primi acest card, toți cei care au viză de reședință”.

Bălțenii au declarat că acest card trebuia creat demult, iar acum că există, va fi de ajutor pentru pensionari și familiile social vulnerabile.

„Grigorișin al vostru este bravo în acest caz! Orice carduri, orice facilități care sunt în folosul oamenilor, fără a cere ceva în loc, de ce să nu fie”.

„Credeți că este o inițiativă bună pentru oamenii de aici din localitate?

– Da, vezi că niciodată nu-ți ajung banii”.

„Care nu vrea, fiecare vrea să aibă un salariu bun, să trăiască mai bine, mai frumos, mai inteligent”. 

„Sunt fericită, este măcar ceva, măcar puțin, vă mulțumim”.

Edilul a mai menționat că în oraș urmează să fie deschis și un magazin social, unde deținătorii acestui card vor beneficia de reduceri.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *