/VIDEO/ La Bălţi s-a dat startul Campionatului Naţional la kayak canoe pentru juniori şi tineri

La Bălţi a fost dat startul Campionatul Naţional la kayak canoe rezervat juniorilor şi tinerilor sub vârsta de 23 de ani. Competiţia a adunat aproape 170 de sportivi din toată țara.

Veaceslav Rîjnov, Vice-președintele Federației Kayak Canoe: „Participanții au vârste cuprinse între 13 și 23 de ani și se împart în 3 categorii de vârstă. Distanțele sunt de 1000 metri, 500 metri și 200 metri. Campionatul se desfășoară 3 zile. Sunt 170 participanți din 11 orașe și 10 echipe”.

În prima zi a campionatului sportivii au făcut spectacol. La eveniment a fost prezent și campionul mondial la kayak canoe, Serghei Șuleac.

SERGHEI ȘULEAC, campion mondial: „Mie, acest sport mi-a oferit un imbold în viață, sănătate, puterea, puterea spiritului și aspirația de a dobândi ceva. În Bălți avem o școală foarte puternică de canotaj. Nivelul crește în tempou grăbit, avem canoe foarte puternică, caiacul șchiopătează un pic, acum nu se prea practică, noi însă am avut caiac puternic și în rândul femeilor și în al bărbaților”.

Sportivii spun că acest campionat este o oportunitate de a vedea care este nivelul de pregătire și a testa puterile pe „terenul de acasă”.

DANIELA COCIU, canotoare: „Pentru tinerii sportivi e o competiție în care își încearcă puterile, știu la care nivel sunt și pentru ei e important ca să practice și să-și încerce puterile. De asta și se fac competițiile acasă”.

Un număr impunător de participanți sunt discipolii Liceului Republican Sportiv din Chișinău. Antrenorul lor recunoaște că sportivii au muncit mult pentru a ajunge la acest campionat.

VITALIE OCHINA, Antrenor Liceul Republican Sportiv: „Am avut un an de pregatire, de anul trecut până acum. Suntem la start de campionat și sperăm să luăm medalii pentru că sportivii au muncit serios și așteptăm rezultate bune”.

Sergiu Iliescu, fondatorul SUP Moldova a venit la eveniment pentru a familiariza tinerii cu SUP Surfing-ul, o ocupație pentru iubitorii de adrenalină.

SERGIU ILIESCU, fondator SUP Moldova: „Mulți au auzit de SUP Surfing dar nimeni niciodată nu l-a practicat la noi, azi toată lumea are posibilitatea să testeze acest timp de sport și să vadă cu ce se mănâncă el. Nu am fost niciodată aici știam că există și chiar m-a entuziasmat puțin mai mult, aici avem o bază tehnică dotată pentru campionate naționale și internaționale”.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *