/VIDEO/ La Judecătoria Rîșcani a avut loc ziua ușilor deschise. Tinerii au îmbrăcat robe de judecători

Au văzut cum arată sălile de judecată, au stat în scaunul unui judecător și au făcut fotografii. De Ziua Ușilor Deschise la Judecătoria din Rîșcani tinerii au adresat întrebări și au primit răspunsuri chiar din prima sursă. Acestora le-a fost organizată și o excursie prin sediu, iar cei mai activi au primit în dar suvenire.  

„Tinerii trebuie să cunoască cum lucrează judecătoria și cu ce se ocupă. După aceasta mă gândesc să devin jurist. Mi-a plăcut atmosfera de aici.”

„E foarte important, tinerii trebuie să fie informați în toate domeniile și e foarte bine că am fost invitați. Mi-aș dori să încerc rolul de judecător, sper să fie o experiență interesantă.”

„Eu am depus actele la facultatea de drept. Pot spune că într-adevăr este important pentru tineri astfel de activități, ca ei să înțeleagă ce își doresc să facă în viitor. Și astăzi m-am convins de acest lucru.”

Judecătorii au apreciat interesul tinerilor față de acest domeniu și au spus că au fost destul de sinceri în discuție cu ei.

Vasile Nogai, Președintele Judecătoriei Drochia: „Este un eveniment, o discuție deschisă cu judecătorul, întrebări, ceva explicații despre activitatea judecătorului. De multe ori cetățeanul trece pe alături de instanță, poate nu are tangență, nu a avut ședință și îi este interesant, cum este, cu ce se ocupă judecătorul și acum au putut afla mai multe.”

Activitatea a fost organizată de reprezentanții Asociația LEX 21 cu scopul de a familiariza tinerii cu activitatea instanței de judecată din localitatea lor.

Diana Grosu, președintele Asociației pentru Drepturile Omului LEX21: „Au fost găsite răspunsuri la toate întrebările pe care publicul le-a adresat. Au văzut arhiva, au văzut ce dosare sunt, cât timp se păstrează dosarele. Acest eveniment a fost organizat cu susținerea USAID, proiect pe care organizația noastră îl implementează. Asemenea evenimente practic în tot nordul Republicii Moldova organizăm pentru cetățeni să cunoască cât mai multe despre sistemul judecătoresc.”

Activitatea a fost organizată în cadrul Proiectului „Cunoaște Instanța de Judecată din localitatea ta” implementat de Asociația pentru Drepturile Omului LEX 21, finanțat de USAID Moldova.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.