/VIDEO/ La universitatea din Bălți a fost amenajat un teren sportiv multifuncțional

Fotbal, baschet, volei și chiar tenis. Toate acum pot fi jucate pe un teren special amenajat în curtea Universității de Stat Alecu Russo din Bălți. Nerăbdători, studenții au jucat primul meci de fotbal la câteva minute după ce a fost tăiată panglica de inaugurare. 

„O părere foarte bună, bine că universitatea dată a făcut acest teren pentru a ne juca, pentru a face sport, să fie mai bine pentru noi.”

„Sperăm că lecțiile de educația fizică se vor face la terenul acesta, pentru că este mult mai aproape de terenul de la lac și mult mai interesant, mult mai dotat.”

„O idee bună a fost venită, pentru că chiar nu ajungea. Ca jucăm un fotbal, trebuia să plecăm devale. Condițiile sunt destul de bune, e multifuncțional terenul, se poate de jucat în mai multe jocuri, la alegere.”   

Până acum, studenții de la universitate făceau lecțiile de sport în preajma iazului orășenesc, la o distanță de peste 700 de metri de campusul universitat.

Alexandru Morari, șeful catedrei de Educație fizică USARB: „Inaugurarea acestui eveniment noi demult l-am așteptat. Unele antrenamente după masă, secții mai ales la mini fotbal și baschetul aici o să fie. Nu am avut teren până acum, nici așa aranjat, nici de-un fel de teren. Și orele de educația fizică vor fi promovate aici.”

Anatolie Ceban, prorector pe administrare și gospodărie USARB: „Acest teren face parte din proiectul de amenajare a teritoriului universității. Ca atare este ultimul plan din proiect, amenajarea terenului sportiv. Pe timp de vară, studenții cu părere de rău făceau sport numai în sala de sport, care nu era de ajuns. Acest teren sportiv ne-a dat posibilitatea studenții să facă sport, volei, minifotbal, baschet.” 

Costul terenului sportiv se estimează la aproximativ un milion de lei.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.