/VIDEO/ Locuitorii din Bălți au datorii de peste 60 de milioane de lei pentru căldură | TELEVIZIUNEA NORDULUI

/VIDEO/ Locuitorii din Bălți au datorii de peste 60 de milioane de lei pentru căldură

/VIDEO/ Locuitorii din Bălți au datorii de peste 60 de milioane de lei pentru căldură

Datoria totală a locuitorilor din Bălți către producătorii și furnizorii de agent termic, se ridică la peste 61 de milioane de lei. Există oameni care nu au plătit pentru căldura ani în șir, unii consumatori acumulând datorii și de circa 100 de mii de lei.

 

 

Unii consumatori nu achită plățile premeditat, alții însă nu au posibilitate să o facă. Timp de trei ani, pensionara Svetlana Kiseliova a acumulat datorii pentru agentul termic în sumă de mai bine de 40 de mii de lei. Anul trecut, angajații întreprinderii „Termogaz-Bălți” i-au debranșat caloriferele de la agentul termic.

„Atunci, aveam o pensie de 1200 de lei, iar serviciile pentru căldură se ridicau la 1260 de lei. Cum să trăiesc, cu ce să trăiesc, desigur că nu am plătit? Am diabet zaharat și am nevoie de bani pentru mâncare, pentru tot. Fiul a decedat, după care a murit și soțul, iar eu am rămas fără surse de existență. Iată și datoria s-a acumulat”, spune Svetlana Chiseliova, locuitoarea orașului Bălți.

Datoriile consumatorilor către SA „Cet-Nord”, cel mai mare producător și furnizor de agent termic din orașul Bălți, însumează 58,5 milioane de lei. Aproape 50 de milioane din această sumă reprezintă datoriile istorice. Circa 160 de răuplatnici au fost acționați în instanță.

„CET-Nord” înaintează acțiuni în instanța de judecată pentru acele datorii care au ajuns la perioada scadentă octombrie – 2015. De către SA „CET-Nord” în adresa consumatorilor sunt expediate diverse prin întâmpinări și petiții, la care li se propune ca să achite datoria care s-a format sau să se prezinte la sediul SA „CET-Nord” pentru a întocmi aceste acorduri de eșalonare, și respectiv de a nu expedia acțiunea în instanța de judecată”, zice Andrian Crasnobaev, șeful Serviciul juridic, SA „CET Nord”.

În același timp, datoriile către întreprinderea municipală „Termogaz-Bălți” cifrează la peste 2,7 milioane de lei. Mai mult de un milion de lei sunt datoriile locatarilor a 75 de apartamente, care înregistrează restanțe ce oscilează între 10 și 70 de mii de lei.

Stepan Munteanu, directorul ÎM „Termogaz-Bălți”: „Când ne-am uitat, un apartament cu trei odăi are datorii de 58 și 62 de mii de lei, respectiv, 100% acest apartament este în datorii.”

Anul trecut, sezonul de încălzire a început la Bălți pe data de 11 octombrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *