/VIDEO/ Lucrări de la 10 până la 500 de lei și mai mult. Toate s-au găsit la târgul meșterilor populari de la Bălți

Tablouri, obiecte artizanale și lucrări hand-made, toate au fost vedete la expoziția și târgul din Bălți, dedicate sărbătorii Limba Noastră. Dacă unii și-au scos lucrările doar pentru a fi admirate, alții le-au vândut.

Oleg Carp, directorul școlii de arte din Bălți: „Am venit cu lucrările elevilor, lucrările din decursul anilor, anul acesta, anul precedent. Lucrările de artizanat a copiilor. Ca de obicei în fiecare dată, când în municipiu este vreo sărbătoare, prezentăm școala prin ceea ce fac elevii.”

Angela Todorenco, meșter popular: „Lucrările sunt făcute de fetița mea și de mine. Fetița are 11 ani. Și e pasionată să facă potcoave, diferite tablouri. Am venit cu imnul Moldovei, cu tablouri făcute din iută, din spice, din produse naturale, biodegradabile. Prețurile sunt diferite. Puteți găsi la noi și de 10 lei hand-made și de o sută li de două sute.

Ion Dacăl, meșter popular: „Am venit cu niște lucrări care sunt pentru folosire la bucătărie. Sunt pentru pâine, pentru dulciuri. Sunt pentru salate, pentru carene, care sunt fără coajă.”

Cei care au vizitat târgul au apreciat munca meșterilor populari, iar unii chiar ne-au spus ce vor cumpăra.

„Sunt niște lucruri fantastice, eu sunt din România, sunt uimite de ce văd pe aici. Eu chiar mă întorc și vreau să cumpăr cam de 500 de lei o mască din aceea.”

„Expoziția e faină ca de regulă la noi la Bălți, se adună foarte mulți meșteri și îmi pare bine să pipăi chiar o ie, așa am o emoție frumoasă.”

„Se vede că e o mare dragoste când se fac așa lucruri frumoase, deosebite, și eu mă bucur pentru poporul meu. Eu sunt foarte pasionată din lucrurile făcute din săpun, colecționez și am văzut ceva care o să-mi aleg ceva numaidecât.”   

Târgul meșterilor populari și expoziții se organizează în fiecare an la Bălți de Ziua Limbii Noastre.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.