/VIDEO/ Mai multe terenuri de joacă din Bălți sunt doar ruine. Părinții își fac griji pentru siguranța copiilor

Ce e mai bun, copiilor! Mai mulți părinți, dar și bunici din municipiul Bălți sunt revoltați de cum arată terenurile de joacă pentru copii din oraș. Chiar dacă în ultimii ani, primăria municipiului Bălți s-a apucat de renovarea lor, unele rămân a fi periculoase, deoarece în locul terenurilor de joacă au rămas doar țevile de fier înfipte în pământ.

Acest teren de joacă este amplasat chiar în inima orașului, la câțiva metri de biblioteca „Ion Creangă” și Palatul municipal de cultură.  Bălțenii se arată indignați și spun că nu și-ar lăsa odraslele să se joace pe acest teren.

„Totul este strașnic. Este timpul să se atragă atenția.”

„Trebuie reparat, ca copiii să aibă unde se juca. Înainte arăta altfel, nu știu de ce acum este așa. Erau leagăne, copiii se jucau, chiar și tinerii se plimbau seara. Dar în ultima vreme, s-a distrus totul.”

„Nici măcar nu seamănă a un teren de joacă, sunt doar niște ruine. Lasă copii lor să vină să se joace aici, dacă ei consideră că acesta este un teren. În orașul nostru, putem număra pe degete terenurile amenajate”, au spus oamenii.

Și în curțile din cartierul opt al orașului, terenurile de joacă pentru copii sunt vechi, neîngrijite, unele sunt de mulți ani în paragină.

Sunt periculoase, un copil poate să-și zgârie mânuța, eu ies la plimbare cu nepoții, ar putea fi ceva mai bun.”

„Oamenii au devenit foarte indiferenți și nu sunt gospodari, este cav strașnic. Privește acest gard, nu este demult făcut, este făcut pentru copii, eu nu mai știu. De la ceea că îmi este scârbă să mă uit la aceste ruine este una, dar că nu pot face nimic este alta”, au declarat femeile.

Această femeie are o nepoțică de 12 ani. Când copila era  mai mică ieșeau împreună la plimbare. Acum însă, a spus că terenul de joacă de lângă casă nu mai este un loc sigur pentru copii.

„Trebuie vopsit totul, ca să fie frumos, iubesc când e frumos. Totuși este primăvara, noi suntem bătrâni, dar copiilor le trebuie pentru viață, ca ea să le fie frumoasă.”

Fiind contactat de către jurnaliștii TV Nord, șeful Direcției Gospodărie Comunală din cadrul Primăriei Bălți, Veaceslav Zincovschi, a spus că nu cunoaște când ar putea fi reparat terenul de joacă din centrul orașului.

La acest moment nu se știe nici câte terenuri vor fi reabilitate în acest an, pentru că prețurile la materialele de construcție au crescut considerabil, spun responsabilii.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *