/VIDEO/ Maia Sandu despre embargoul Rusiei la fructele moldovenești: „Vrem să ajungem pe piețele în care este apreciat produsul”

Produsele din Republica Moldova au nevoie de o piață de desfacere unde este apreciată calitatea și nicidecum altceva. Asta a afirmat Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu în cadrul unei vizite în nordul țării. Șefa statului a menționat că, după embargoul instituit de Rusia, Guvernul Republicii Moldova a inițiat discuții cu oficiali din alte țări pentru a pune la dispoziția producătorilor autohtoni noi piețe de desfacere.

MAIA SANDU, președinte RM: „Între timp, Guvernul discută cu alte potențiale piețe și, după cum cunoașteți, în această primăvară am reușit să obținem reguli de acces mai simple pentru producătorii noștri pe piața europeană. Dincolo de piața europeană sunt și alte piețe. Noi trebuie să ne străduim să avem produse de calitate, competitivă după preț și calitate. Dar vrem să ajungem pe piețele în care este apreciat produsul, nu unde alte criterii definesc deciziile dacă să ne lase să exportăm sau nu”.

Serviciul Federal de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară al Federației Ruse (Rosselhoznadzor) a anunțat că din 15 august sistează „temporar” importul de fructe și legume provenite din aproape toate raioanele R. Moldova, inclusiv din autonomia găgăuză. Potrivit autorităților fitosanitare din Rusia, starea produselor vegetale din Moldova nu corespund reglementărilor, fiind depistați 5 dăunători de carantină în loturile importate. Excepție fac doar raioanele din stânga Nistrului.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

 

5 thoughts on “/VIDEO/ Maia Sandu despre embargoul Rusiei la fructele moldovenești: „Vrem să ajungem pe piețele în care este apreciat produsul”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.