/VIDEO/ Maia Sandu în vizită la Răuțel, Fălești. Președinta a răspuns la întrebările oamenilor

Cum statul intervine pentru a stopa creșterea prețurilor la produsele alimentare și petroliere, cum urmează să ne încălzim la iarnă, dar și când se vor da rapoarte despre banii furați din țară. Acestea au fost doar câteva întrebări adresate președintei, Maia Sandu de către locuitorii satului Răuțel din raionul Fălești.

„Pe mine m-ar interesa de ce la noi în țară sunt trei prețuri la lumină, două prețuri la gaze și când e problema cu gazul se implică președintele, Parlamentul, însă realizările și toate prețurile care le spun le rezolvă ANRE-ul.”

Maia Sandu, Președintele Republicii Moldova: „Pe prețurile la energia electrică, așa cum am spus, noi producem foarte puțină energie electrică pe malul drept, noi producem doar la CET-urile noastre care produc și căldură și produc și energie electrică, dar asta e foarte puțin. Noi nu avem în 30 de ani, nu am reușit să construim, din păcate spun asta, o întreprindere de generare a energiei electrice și acum depindem de ce vrea regimul de la Tiraspol.”

Tinerii din Răuțel s-au plâns că nu au locuri de muncă, deși în multe instituții ale statului activează pensionari.

„De ce când ieșim de pe băncile universității, batem la ușă și când vrem să fim angajați, ni se spune că nu sunt locuri. De ce oamenii care sunt deja la pensie încă activează, nu vreau să obijduiesc pe nimeni, dar vreau să aud răspunsul la întrebarea de ce.”

Totodată, oamenii au solicitat de la președintele țării să li se prezinte rapoarte referitor la felul în care sunt cheltuiți banii publici, dar și cei obținuți de la partenerii externi.

„Toate finanțele care în Moldova vin. Cum dumneavoastră puteți, miniștri, toți bancherii sau cine acolo să îi strângeți și să dea raport fiecare, cum spune că nu se fură, păi nu se fură, dar unde-s banii aceștia.”

Potrivit președintei Maia Sandu, guvernarea actuală implementează proiecte care ar asigura dezvoltarea zonelor rurale ale țării, prin modernizarea infrastructurii și oferirea serviciilor de calitate pentru locuitori.

Maia Sandu, Președintele Republicii Moldova: „E important să asigurăm condiții elementare de viață în fiecare localitate, ca să nu vedem în continuare acest proces când oamenii pleacă, pun lacăt la poartă, la ușă, după care vedem o casă locuită și câteva nelocuite, ceea ce este un tablou foarte trist.”

În cadrul vizitei întreprinse în raionul Fălești, Maia Sandu s-a mai întâlnit cu locuitorii satelor Făleștii Noi și Pîrlița.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *