/VIDEO/ Mașini multe, parcări puține. Ce greutăți întâmpină șoferii din Bălți când își parchează automobilele

Mai multe mașini și prea puține locuri de parcare. Astfel încât bălțenii renunță tot mai mult la transportul public și optează pentru o mașină personală, parcările amenajate în oraș nu mai fac față numărului mare de autoturisme. Șoferii sunt nemulțumiți și cer autorităților locale să construiască și să amenajeze mai multe parcări.

„Chiar acum am făcut un cerc, m-am întors și am stopat aici, în altă parte nu ai nicăieri.”

„Parcările mereu sunt binevenite, cu părere de rău foarte puține parcări sunt în oraș. Aș dori mai multe, ca și orice șofer. Cu parcările este o mare problemă.”

„Când ajung la parcare, toate sunt pline și ar fi bine să mai amenajeze măcar vreo cinci locuri. Atunci când îți trebuie repede să pleci undeva și să lași mașina pe vreo 10 minute, nu ai unde.”

„Eu vreu să-mi iau soția de la maternitate, iar eu nu am unde parcă. Voi ieși cu copilul până încoace. Știu că încalc, dar…”

„Este foarte greu, este ocupat și nu este aranjată parcarea, dacă se pun într-o parte și în altă, nu pot merge mașinile. Este foarte greu.”

Reprezentanții autorității locale declară că această problemă este la ordinea zilei. În ultima perioada au fost amenajate mai multe parcări.

SERGHEI JURAVEȚ, administratorul DRCD Bălți: „Pe acele teritorii unde lucrează întreprinderea noastră, se ia în calcul creșterea numărului de automobile în oraș, iar în curțile locative amenajăm mai multe parcări. Unde este posibilitatea noi amenajăm locuri de parcare, lângă spital am amenajat, acum discutăm despre amenajare parcării lângă primărie, lângă Palatul de Cultură.”

NICOLAI GRIGORIȘIN, primar de Bălți: „Atunci când a fost proiectat orașul nostru, atunci nimeni nu s-a gândit că vom avea atât de mult transport. De aceea, atunci când executăm careva reparații în curțile din oraș, noi lărgim spațiile existente și amenajăm parcări. Exemple sunt străzile Iorga, Konev, Leseciko, Strii. Așa vom continua și mai departe.”

În municipiul Bălți sunt înmatriculate aproape 50.000 de automobile.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.