/VIDEO/ Mdelivery – un serviciu nou lansat de Agenția de Guvernare Electronică

Agenția de Guvernare Electronică lansează un nou serviciu care va economisi timpul, dar și banii cetățenilor. Dacă până acum oamenii erau nevoiți să-și ridice actele perfectate de ASP la Centrul Multifuncțional din raza domiciliului, de acum încolo acestea pot fi livrat de curier direct acasă sau la o altă adresă solicitată. Noul serviciu, numit Mdelivery va putea fi accesat atât de cetățenii din țară, cât și de cei de peste hotare.

ANA ȘESTACOV, șefa ASP Bălți: „Orice cetățean al Republicii Moldova care se adresează la Centrul Multifuncțional, în vederea perfectării pașaportului său, poate solicita ca într-un termen de câteva zile să fie livrat pașaportul la domiciliu sau la alt punct de ridicare indicat de către acesta. Deja sunt persoane care au solicitat și au beneficiat de serviciul MDelivery, respectiv a fost livrat la domiciliu persoanelor solicitante, contra semnătură”. 

Solicitarea acestui serviciu se face printr-o cerere online pe platforma – www.mdelivery.gov.md sau în scris la operatorul centrului multifuncțional. Beneficiarul poate alege din cinci furnizori de servicii poștale, printre care este și Poșta Moldovei. Costul acestui serviciu variază între 30 și 60 de lei, în dependență de curierul ales.

ANA ȘESTACOV, șefa ASP Bălți: „În primul rând, se pune accent pe comoditate și pe utilitate și cu adevărat este un serviciu destul de util și comod pentru cetățeni, având în vedere timpul pe care omul îl petrece doar în ceea ce ține de deplasarea dus – întors de la Centrul Multifuncțional”.

Oleg Solomon a beneficiat printre primii de acest serviciu.

OLEG SOLOMON, locuitor al orașului Chișinău: „Eu am știut că este rând foarte mare și de asta am decis să mă înregistrez să nu stau mult în rând. Am observat mai jos că este serviciul de livrare rapidă, unde sunt trei poște rapide care livrează pentru 33 de lei. Primești și factura de plată și este și inclus și prețul pentru această solicitare”.

Oamenii salută inițiativa deoarece nu vor mai fi nevoiţi să se îmbulzească și să aștepte ore întregi în rând pentru a-și primi actul.

„Este foarte bine, pentru că noi nu trebuie să venim aici și să stăm în rânduri și să ne enervăm. Consider că este un lucru bun”. 

„Decât să stea oamenii aici în rând, nu-i normal, asta este foarte bine. Eu lucrez în Europa, acolo așa ceva se face de mult timp”.

„A devenit foarte comod, nu am fost demult, dar sunt uimită că s-a schimbat totul foarte mult, foarte comod și repede. Este mereu comod, nu e nevoie să stai în rând, este foarte comod”. 

Din 1 iulie Serviciul MDelivery activează în variantă pilot, în 5 centre multifuncționale din țară, iar pe 28 iulie a fost lansat oficial. De la lansare, peste 100 de persone au beneficiat deja de acest serviciul.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *