/VIDEO/ Misiune comună la Bălți. Electricienii și salvatorii în acțiune

Au stins un incendiu de proporții, au coborât de la înălțime o persoană care s-a electrocutat și au descarcerat două victime a unui accident. Electricienii și salvatorii din nordul țării au avut o misiune comună. Acțiunile sunt parte a unui scenariu de instruiri. Deși au fost supuși mai multor situații periculoase, aceștia au dat dovadă de operativitate și disciplină.

ROMEO LOPOTENCO, directorul general SA RED-Nord: „Această activitate constă în coordonarea acțiunilor dintre angajații Red-Nord-ului și serviciului de pompieri și salvatori. Această acțiune a fost efectuată și va fi efectuată în continuare, după părerea mea pentru a familiariza aceste două servicii pentru a exclude greșelile care sunt.”

CAZACU SERGIU, șef adjunct Direcția Regional Căutare Salvare nr.2: „Această manifestare a fost efectuată în conlucrare și adresarea conducerii de la Red Nord cu direcția căutare salvare nr.2, direcția situații excepționale municipiul Bălți. La această acțiune au participat mai multe echipaje de intervenție la incendiu, descarcerare grea, descarcerare medie, acordarea primului ajutor calificat și echipa lucrări la înălțime.”

Cunoștințele și experiența pe care au căpătat-o le va fi de mare ajutor în viitor specialiștilor.  

„Foarte productiv și în general totul era clar și vizibil, se făcea totul încetinit ca toți să înțeleagă cum se face.”

„Interesant a fost și dacă ar mai fi în viitor ne-ar fi interesant să ne mai uităm.”

Potrivit responsabililor astfel de instruiri au loc anual.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *