/VIDEO/ Mormane de gunoi pe malul Prutului. Localnicii: „Stau cu zilele acolo, mănâncă și pleacă”

Un dezastru ecologic. Așa poate fi numit malul Prutului din localitatea Dumeni, raionul Rîșcani, unde oamenii lasă murdărie, după ce se odihnesc în zonă. Localnicii sunt nemulțumiți de situația creată, iar primăria nu poate interveni, pentru că teritoriul aparține Apelor Moldovei.  

Traian Cibotari, reporter TV Nord: „Pungi de plastic și resturi alimentare, este tot ceea ce rămâne pe plajă după ce turiștii se odihnesc. Vizitatorii lasă mormane de gunoi, chiar sub indicatorul care îndemnă să păstreze curățenia. Nu îi sperie nici amenda de 1200 de lei.”

Oamenii din localitate sunt indignați de modul în care arată plaja și spun că nu departe de aceasta este o gunoiște, unde ar putea să ducă resturile.

„Pune-l în saci că este gunoiște mai încolo, dar nu îl lăsa pe marginea drumului. Nu e bine deloc.”

„După dânșii să facă curat. Ei stau, ei mănâncă, ei se scaldă, se odihnesc, ar trebui și ordine după ei să facă. Din capătul cela până la Duruitoarea tot numai mașini și gunoaie, tot lasă din urma lor.”

„Ei se scaldă și se duc. Stau cu zilele acolo, mănâncă și pleacă, dar gunoiul nu îl iau cu dânșii, așa și îl lasă pe marginea drumului.”

Chiar dacă administrația publică locală a încercat prin demersuri să obțină permisiunea de a gestiona teritoriul, acestea au fost refuzate.  

Vladimir Drăguțul, inginer cadastral al primăriei comunei Dăruitoarea Nouă, raionul Rîșcani: „Aici vine foarte multă lume la odihnă, dar este foarte mare dezordine pentru că teritoriul aparține Apelor Moldovei, și nu permit ca primăria să dea în arendă ori să facă ceva construcții, să facă curățenie acolo. Primăria nu poate să intervină pentru că nu e teritoriul ei. Au fost pe la raion demersuri, prin colo… și de sus nu dau voie de la Apele Moldovei. – Cunoaște-ți de ce nu dau voie? – Nu cunosc asta.”

Reprezentații Apelor Moldovei nu au răspuns la telefon pentru a comenta situația.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.