/VIDEO/ Născute de 1 iunie și binecuvântate cu fericire

Uliana și Amelia s-au născut în două familii din Bălți chiar de Ziua Internațională a ocrotirii Copilului. Fetițele sunt perfect sănătoase, iar tinerii părinți în culmea fericirii. Tradițional, autoritățile locale au vizitat nou-născuții și le-au adus și cadouri.

„Permiteți-mi să vă felicit, în primul rând pentru că ați adus pe lume două fetițe minunate, două bălțence, sunt sigur că vor crește spre fericirea voastră. Sunt convins că vor rămâne în țara noastră, vor construi orașul nostru și îi vor ajuta pe toți bălțenii.”

Fericirea tinerelor mămici este nemărginită.

INGA PARUTA, mămică: „Mi-a fost greu, dar datorită lui Dumnezeu, totul este bine. Fetiță, Uliana o cheamă, s-a născut de 3,400 de kilograme, 51cm. Îi mulțumesc lui Dumnezeu, ne-a reușit totul.”

NATALIA CIUBARA, mămica: „Am născut-o la ora 14,48, înseamnă o zi cu noroc. Prima zi de vară, Ziua copiilor, o zi cu soare. Sunt recunoscătoare și le mulțumesc tuturor care au contribuit la aceste daruri.”

În acest an, autoritățile locale le-au dăruit proaspetelor mămici flori, jucării, scutece, lapte praf, dar și bani.

NICOLAI GRIGORIȘIN, primar de Bălți: „Conform tradiției frumoase la Bălți, celor care s-au născut de 1 iunie le dăruim  cadouri bănești și cele necesare pentru tinerele mămici –  jucării, scutece, de asemenea le-am dărui câte 5 000 de lei din partea primăriei de Bălți. Consider că este o tradiție plină de bunătate, care trebuie continuată, sau chiar majorată.”

VERONICA MUNTEANU, șefa Direcția generală asistență socială și protecția familiei: „Ne bucurăm că această tradiție este respectată anual, avem deja o colaborare frumoasă și cu Centrul Perinatal Bălți, anual în ziua de 1 iunie, ne bucurăm de nașterea acestor copilași. Anul trecut am avut șapte copii, iar anul acesta doar doi copilași. Cu siguranță că Direcția generală asistență socială sănătate și protecția familiei va susține în continuare familiile cu copilași și ne bucurăm atunci când rata natalității este în creștere.”

Pe data de 1 iunie, la Centrul Perinatologic Bălți s-au mai născut încă patru băieței și 2 fetițe din raioane.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *