/VIDEO/ Noi detalii în cazul omorului de la Spitalul de Psihiatrie din Bălți. „Unde se uitau infermierile…”

Caz ieșit din comun la Spitalul de Psihiatrie din Bălți. O pacientă a fost omorâtă de altă bolnavă la mai puțin de o săptămână după ce a fost internată. Deși totul s-a întâmplat în noaptea de vineri spre sâmbătă, poliția a fost sesizată abia luni. Potrivit administrației, oamenii legii au fost anunțați despre omor doar după ce au primit confirmarea medicului legist.

Angajații Spitalului de Psihiatrie au declarat că nu cunosc nimic despre cele întâmplate.

 „Eu nu am auzit nimic. -Da cum e posibil așa ceva? -Nu știu eu nimic, iată eu cu bolnavă mă duc. -Pacienții nu sunt păziți? -Cum nu? Sunt păziți, iată eu cu pacienta mă duc, vin. – Dar în contextul în care dmv. îi păziți de ce s-a întâmplat așa ceva? –Mă scuzați, nu știu”.

Conducerea instituției explică faptul că poliția a fost sesizată abia peste două zile de la omor prin faptul că totul s-a produs noaptea și nimeni din angajați nu a văzut nimic.

LILIA VASILE, director adjunct al spitalului de Psihiatrie din Bălți: „La momentul morții biologice nu a fost nici un motiv pentru a suspecta o moarte criminală sau moarte violentă. În timpul efectuării  necropsiei, au apărut careva suspecții și atunci în așa caz se oprește procesul de necropsie și se anunță poliția. Asta a fost o situație care a apărut la ora 1 de noapte când pacienta dormea”.

Administrația a inițiat o anchetă de serviciu pentru a afla toate circumstanțele.

LILIA VASILE, director adjunct al spitalului de Psihiatrie din Bălți: „Ambele au fost internate o săptămână în urmă, ambele în stare de agitație psihomotorie. Au fost supravegheate în condițiile secției, dar nu pot să vă răspunde exact care a fost regimul de supraveghere pentru fiecare”.

Rudele pacienților care sunt tratați în Spitalul de Psihiatrie din Bălți condamnă neglijență angajaților. Potrivit lor dacă pacientele aveau să fie supravegheați se putea de evitată această tragedie.

Eu azi dimineață am citit despre dânsul (n.r- incident). Unde au fost infermierii în acest timp? Eu la acest lucru mă gândesc”

„Este anormal. Dar eu ce pot să spun. Situația în spitalele de la noi este groaznică. Eu nu pot să vorbesc. Foarte urât se atârnă față de pacienți”.

Femeia suspectată de comiterea omorului a fost reținută pentru 72 de ore. Polițiștii au pornit o cauză penală pentru omor.

EUGENIA MOLCEANOV, ofițer de presă IP BĂLȚI: „Poliția a fost sesizată pe 12 septembrie, la ora 09.30 de către Spitalul de Psihiatrie Bălți, precum că o doamnă de 40 de ani a decedat. În urma expertizei medico-legale, s-a stabilit că femeia ar fi decedat în urma unei asfixii. Polițiștii, la fața locului au stabilit că victima de 40 de ani a avut un conflict cu altă pacientă de 41 de ani. În urma altercațiilor, femeia de 41 de ani a sugrumat-o pe cea de 40”.

Ministerul Sănătății informează că a aflat despre cele întâmplate de Spitalul de Psihiatrie Bălți. În scopul elucidării tuturor circumstanțelor, instituția, fondatorul căreia este Ministerul Sănătății, a inițiat o comisie de anchetă internă.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.