/VIDEO/ Noul director al SC Bălți și Ministra Sănătății, despre calitatea lucrărilor de reparație a secției UPU din cadrul instituției: „Nu sunt mulțumită de calitatea lucrărilor”

Noul director interimar al Spitalului Clinic Bălți s-a apucat să inspecteze proiectele inițiate de fosta conducere a instituției medicale la numai câteva ore de la învestire. Împreună cu Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, Gheorghe Brînză a mers pe șantierul unde se repară Unitatea de Primiri Urgențe să analizeze calitatea lucrărilor de reparație și a materialelor utilizate.

Gheorghe Brînza, director interimar Spitalul Clinic Bălți: „Am auzit și eu că se vehiculează că sunt de mâna a doua, bineînțeles că o să cer explicație în formă scrisă cu ce fel de materiale se execută lucrările de renovare. Vreau și eu ca lucrurile să facă corect și lucrările care se fac acum să ție mult timp. Nu un an, doi, sau o iarnă. De aceea sunt și eu interesat să facă calitativ.”

Ala Nemerenco, Ministra Sănătății: „Este exclus ca cineva să utilizeze materiale de mâna a doua, de aceea am fost și am văzut acolo. Personal, nu sunt mulțumită de calitatea lucrărilor și am rugat administrația spitalului să monitorizeze zilnic care este calitatea lucrărilor. Ceea ce construim, este pentru oameni, pentru medici, de aceea trebuie să ne învățăm să construim calitativ.”

Aflată într-o vizită de lucru în nordul țării, ministra sănătății a fost să vadă mai multe secții din incinta instituției medicale.

Ala Nemerenco Ministra Sănătății: „În primul rând am avut o vizită de inspecție la mai multe secții. Plus am inspectat cum se realizează lucrările de reparație la UPU. Nu am fost atunci când s-a deschis Centrul Perinatologic și am fost și am văzut și calitatea lucrărilor. Scopul nostru, a ministerului este să avem servicii de calitate înaltă, echipat, cu un colectiv consolidat.

Precizăm că tot azi, ministra a prezentat colectivului și pe noul director interimar al spitalului. Acesta este Gheorghe Brînză, directorul Spitalului Raional Glodeni care a fost detașat la Bălți.

Ala Nemerenco, Ministra Sănătății: „Pentru o perioadă am rugat și am invitat și am implicat și autoritatea publică locală de acolo, ca să i se permită unui director de Spital Raional, ca să vină pentru o perioadă, până la anunțul unui nou concurs la Spitalul din Bălți, care a eșuat, din păcate. Am considerat că trebuie să vină cineva care cunoaște spitalul, dar care, la moment, este în afara spitalului.”

Gheorghe Brînza, director interimar Spitalul Clinic Bălți: „Eu am să am grijă ca spitalul să își continuă parcursul care l-a avut și până acum, s-au făcut lucruri mari, sunt în derulare lucruri mari. Urmează reparația pediatriei, blocului A, anul viitor sperăm să fie aici un tomograf performant. Eu doar o să am grijă ca să nu decădem, dar să continuăm pe aceeași undă.”

Aminitm că acum o săptămână Ministerul Sănătății a anulat concursul pentru ocuparea funcției de director al Spitalului Clinic Bălți. Motivul fiind acela că în cursă a rămas o singură persoană, actualul vicedirector al instituției Ala Condrea, după ce celălalt candidat, Ion Mihăilă și-a retras candidatura. Gheorgeh Brînză a declarat pentru TV Nord că nu este sigur dacă va candida pentru funcția de director atunci când ministerul va anunța un nou concurs.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.