fbpx
1.7 C
Бэлць
marți, martie 19, 2024

/VIDEO/ Nu numără niciodată câți oameni au salvat, sunt marcați de numărul celor pe care i-au pierdut. Ce spun salvatorii despre profesia lor

Citește și:

NICOLAI ROJCO, comandant de unitate specială: „Ziua începe cu alinierea și instructajul tehnicii de securitate, după care urmează preluarea aparatajului din automobile. Spiritul de echipă, ocupă unul dintre cele mai importante roluri. Ca și în fiecare echipă, lucrăm cot la cot, ne încurajăm unii pe alții. Chiar și în normative este indicat că trebuie să ne susținem, încurajăm și liniștim.”

Nicolai Rojco este salvatorul care de 16 ani stă de gardă și luptă cu orice obstacol de fiecare dată când viața cuiva este în pericol. Bărbatul a mărturisit că cel mai dificil este să lucrezi atunci când au avut de suferit copiii sau femeile gravide.

NICOLAI ROJCO, comandant de unitate specială: „Nu trebuie să trăim cu asta,  totul trebuie lăsat acolo, la locul chemării, nu trebuie să aducem lucrul acasă. Cazuri sunt diferite, dar cel mai dificil și pentru medici, și pentru poliție este să lucrezi cu copiii. Nu chiar atât de mult a fost un accident, erau mulți copii de la trei până la opt ani, a mai suferit și o gravidă în acel accident. Chiar și medicii de la Ambulanță erau stupefiati, pentru că atunci când au de suferit mulți copii este un șoc.”

Salvatorul spune că pentru a face față provocărilor trebuie să fie într-o formă fizică foarte bună. Aici contează la fel de mult și starea psihologică a fiecărui membru din echipă.

NICOLAI ROJCO, comandant de unitate specială: „Trebuie să fii mereu într-o formă fizică bună, pentru că nu este o muncă de birou în fața computerului. Aici se lucrează cu utilaje grele, care cântăresc peste 20 de kg.”

Astfel încât astăzi, 5 aprilie, este celebrată „Ziua salvatorului”, la Direcția situații excepționale din Bălți porțile au fost deschise pentru mai mulți elevi din municipiu. Tinerii au spus că sunt impresionați de cele văzute.

DANIELA LAZARESCU, elevă: „Am impresii foarte pozitive în legătură cu această excursie. Cred că aici lucrează niște specialiști foarte calificați care în cazuri de urgență pot să ne salveze.”

ECATERINA PASCARI, elevă: „Am fost foarte impresionată, mi-a plăcut foarte mult să ascult nu doar teorie, dar să avem și o practică, să vedem echipamentul de care dispun.”

De-a lungul timpului numărul de misiuni preluate și realizate de salvatori și pompieri este în continuă creștere,  în anul 2022 au fost efectuate de 4 ori mai multe intervenții decât acum 20 de ani.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VOX POP/ Ce cred locuitorii municipiului Bălți că Putin a câștigat alegerile în Rusia

Rezultatele preliminare arată că președintele în exercițiu al Federației Ruse, Vladimir Putin, a câștigat detașat alegerile – cu peste...

/VIDEO/ Bălțenii ar putea rămâne fără apă: Motivul- o datorie de aproximativ 40 de milioane

Locuitorii municipiului Bălți riscă să rămână fără apă la robinete. Asta pentru că întreprinderea Furnizarea Energiei Electrice-Nord a solicitat...
  sursa: cursbnm.md