/VIDEO/ Patriarhul Kirill va vizita orașul Bălți la 28 octombrie | TELEVIZIUNEA NORDULUI

/VIDEO/ Patriarhul Kirill va vizita orașul Bălți la 28 octombrie

/VIDEO/ Patriarhul Kirill va vizita orașul Bălți la 28 octombrie

Sanctitatea Sa Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kirill, se va afla în orașul Bălți la 28 octombrie în cadrul vizitei pe care o va întreprinde în Republica Moldova, între 25 și 28 octombrie.

 

 

Data exactă a vizitei înaltei fețe bisericești ruse în Moldova a fost anunțată de președintele Igor Dodon pe o rețea de socializare, după ce, miercuri, a avut o întrevedere cu Mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove, Vladimir. Cei doi, au discutat detalii privind pregătirile vizitei pastorale în Moldova a Patriarhului Rusiei, Kirill. Sanctitatea Sa va vizita în premieră nordul şi sudul Moldovei. La 25 octombrie, Patriarhul Kirill va oficia un Te Deum în Catedrala „Nașterea Domnului” din Chişinău. La 26 octombrie, Patriarhul va vizita orașul Bender, la 27 octombrie – Comrat, iar la 28 octombrie, ultima zi a vizitei în Moldova, se va afla la Bălţi.

Recent, Episcopul de Bălți și Fălești Marchel a declarat pentru TV Nord că vizita Patriarhului Rusiei în Bălți este una ordinară:

„Slujirea patriarhală prevede vizitarea parohiilor, vizitarea poporului credincios și în sensul acesta Patriarhul Kiril vine la turma creștină pravoslavnică din Bălți, vine la fiii săi cei duhovnicești. Este o vizită pastorală, este o vizită ordinară, este o vizită să zic eu absolut elementară.”

Anterior, un reprezentant al Patriarhiei Ruse a vizitat orașul Bălți, unde a avut întâlniri cu autoritățile locale cu care a discutat aspecte ce țin de viitoarea vizită a Patriarhului în nordul țării. Ultima dată, Patriarhul Kiril a vizitat Republica Moldova în 2013. Atunci, vizita lui a durat trei zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *