/VIDEO/ Pompierii din Bălți au verificat bisericile înainte de sărbătorile pascale

Sunt rugați să respecte cu prudență maximă regulile antiincendiare, în special în Noaptea Învierii. Pompierii din Bălți au verificat lăcașele sfinte și au îndemnat preoții și enoriașii să țină cont de recomandările făcute.

Acțiunile au fost făcute în cadrul „Campaniei de prevenire a incendiilor și situațiilor de risc în perioada sărbătorilor de Paști”

Mihail Gorodinschii, ofițer superior secția prevenție DSE Bălți: „Au fost efectuate acțiuni de prevenire a incendiilor și a altor situații excepționale în perioada sărbătorilor pascale. În legătură cu aceasta, reamintim locuitorilor orașului, dar și fețelor bisericești, despre normele anti-incendiare. În timpul liturghiei, căile de evacuări trebuie să fie libere și accesibile. Stingătoarele și alte obiecte pentru stingerea focului trebuie să fie funcționale și să se afle în locuri vizibile.”  

Părintele Vitalie Bîrlădeanu de la Biserica Tuturor Sfinților din Bălți spune că atenționează enoriașii în timpul slujbelor să fie atenți.

„Pe noi nu sperie chestia asta, pentru că asta este siguranța noastră, siguranța creștinilor, celor care vin la biserică, frecventează sfânta biserică. Atenționăm să fie atenți, că aici se aprind lumânările, în biserică. Noi ca atare am și amenajat un loc special pentru unde se aprind lumânările ca să nu se întâmple ceva, așa o haină să nu i-a foc. Când vine omul și se roagă, pune o lumânare în sfeșnic, atunci să fie atent cum o fixează acolo.”

Oamenii care au venit să se roage la biserică zic că asemenea acțiuni sunt potrivite în această perioadă. 

„E un lucru bun clar. Au fost doar cazuri când se întâmplă incendii și dacă previn din timp, se uită, preîntâmpină fețele bisericești, e mai bine cred.”

„Așa trebuie, ca să fie ordine, în toate. Lumea are grijă de sărbătoarea atât de importantă. Să respecte condițiile care trebuie făcute.”

„Procedează corect, ca să fie totul în regulă. Când sunt aprinse aceste lumânări, trebuie să urmărească, ca scânteile să nu cadă pe jos și să nu se aprindă. Așa cred.”

Activități de prevenire în cadrul campaniei desfășurate de IGSU în ajunul sărbătorilor de Paști au fost efectuate în toate lăcașele de cult din țară.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *