/VIDEO/ Preotul care ar fi încercat să violeze un băiețel chiar în zi de slujbă, în arest preventiv. Cum s-a întâmplat totul de fapt

Preotul care ar fi agresat sexual un băiețel de doar 12 a primit 30 de zile de arest preventiv. Acesta a încercat să violeze minorul duminica, chiar în zi de slujbă. Tatăl adolescentului, cel care a și anunțat poliția a rămas șocat de cele povestite de copil. Acum el speră ca oamenii legii să își facă treaba și să nu mușamalizeze cazul.

„Erau la Prut și a venit ploaia, au stat până s-a oprit ploaia la vecini. A stat acolo și s-a întâlnit cu preotul și acesta i-a propus să îl aducă acasă, acolo mai era un băiat. Au dus băiatul cela cu mașina și când se întorceau au intrat pe la preot acasă. La el acasă mai era un băiat. Pe acela l-a trimis în casă, dar pe fecior l-a dus după casă.”

După ce l-a dezbrăcat pe minor, preotul ar fi început să facă mai multe mișcări indecente. Băiatul a scăpat din mâinile acestuia și a fugit fără întrerupere câțiva kilometri pentru a ajunge acasă.

„I-a dat chiloții în jos și a început să facă mișcări indecente cu penisul băiatului. Între timp, așa s-a întâmplat că o mașină a claxonat la poartă și preotul s-a dus să vadă. Atunci băiatul și-a ridicat pantalonii și a fugit.”

Purtătorul de sutană locuiește de unul singur, nu are nici soție și nici copii. Acesta este din satul Cuhnești, dar slujește la bisericile din satele Bisericani și Clococeni. Vecinii spun că au rămas stupefiați când au auzit noutatea, mai ales că ograda preotului era permanent vizitată de copii.

„Ca persoană, mă rog e preot. Eu nu știu ce avea în dânsul, dar e strigător la cer. Să procedeze în așa fel cu un copil. Nu destul că ne-a făcut satul de rușine, dar și așa ortodoxia asta a noastră o rup toți în toate părțile le-a mai dat încă o mână de ajutor să ne distrugă cu totul.”

„Aici în ogradă asta eu vedeam copii întotdeauna vrea să zică și ziua și noaptea. Ziua eu mai înțeleg, poți să te gândești ca un om normal, îl ajută pe la măturat prin ogradă, cu toate că nu se vede că nu e curat niciodată, da noaptea ce căutau copiii ceea noaptea la dânsul, eu i-am văzut noaptea.”

„Eu cu dânsul am fost la scăldat, el s-a scăldat în râu, un om foarte serios, nu am avut închipuire despre dânsul așa, să fi fost un băiat de 20 de ani mai credeam ceva-ceva, dar despre dânsul nu am crezut treaba asta.”

Fața bisericească este acuzată de săvârșirea unor acţiuni violente cu caracter sexual asupra unei persoane minore. La moment, preotul nu își recunoaște vina. Pentru acțiunile sale, preotul riscă o pedeapsă cu închisoare de la 10 la 20 de ani sau cu detenţiune pe viaţă.

Sergiu MItitelu, procuror șef al Procuraturii Glodeni: „I-a fost înaintată învinuirea în temeiul articolului 172 aliniatul 3, litera A al Republicii Moldova. La moment persoana nu-și recunoaște vina. Astăzi i-a fost înaintat demersul în instanța de judecată și examinată aplicarea măsurii preventive pe un termen de 30 de zile. Dacă va fi recunoscut vinovat dumnealui riscă pedeapsă de la 10 la 20 de ani închisoare sau detențiune pe viață.

Precizăm că ieri, 26 iulie, Episcopul Marchel i-a interzis preotului acuzat să oficieze slujbe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *