/VIDEO/ Prețurile mari la legume îi țin pe bălțeni departe de piață. Cu cât s-a scumpit morcovul, gogoșarii și ceapa

Prețurile mai mari la legume îi țin pe bălțeni departe de piață. O spun comercianții care se plâng că nu prea au cumpărători. Faţă de anul trecut oamenii sunt nevoiți să achite cu doi-trei lei mai mult pentru un kilogram de morcov, ardei, gogoșari, ceapă, roşii, cartofi și castraveţi.

„Puțin, puțin sunt mai mari. Cu un leu, cu doi s-au ridicat. Sunt vânzător, eu știu care e problema la producător? Care au mai udat.”

„Prețurile sunt mai ridicate în sezonul acesta. – Cu cât? – Aș spune cu 5 – 7. Vânăta – 10 lei, roșia – 8 lei, ceapa – 14, morcovul – 12, cartoful – 10, varza – 12. – Ce spune lumea despre prețuri? – Se plâng, se plâng, înțelegem, situația nu e chiar de invidiat.”

„Iată vedeți, la ora 13.00, nu am cumpărători, iată pe mărgini mai cumpără cineva, acolo, acolo, dar aici în mijloc nu vine nimeni. Cu doi lei s-au scumpit pentru că mașinile trebuie plătite, hamalilor trebuie de plătit, ca să aducă încoace marfa trebuie de plătit.”

Oamenii spun că în acest an vor renunța la conserve pe iarnă.

„În borcane desigur nu voi pune, pentru că e scump. Dar așa, pentru fiecare zi să gătești, cumpărăm. Totul e foarte scump.”

„Pe castraveți am dat 8 lei, pe jumătate de kilogram. Prețurile sunt foarte mari, nu ne permitem.”

„Prețurile sunt fantastic de mari. Prețurile întotdeauna merg înainte de posibilitățile oamenilor. E rușinos pentru cetățenii țării cu așa tradiții.”

„Ardeii – 11, roșiile 10 – 12, în dependență de mărime, piersicul 20 – 15, adică prețuri pentru noi tinerii care mai lucrăm sunt normale, dar pentru care nu lucrează sau au puțin sunt exagerate.”

„Iată sunt trei kilograme de chiperi și un kilogram de morcov. În jur de la 150 de lei. Prețurile sunt foarte scumpe.”

Pentru un kilogram de castraveți sau de ardei, oamenii trebuie să scoată din buzunar între 10 și 18 lei, iar pentru un kilogram de ceapă sau dovlecei între 12 și 15 lei. Gogoșarii pot fi găsiți cu 27 de lei kilogramul.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.