/VIDEO/ Prima vizită oficială a Maiei Sandu la Bălți. Despre ce a discutat Președintele cu autoritățile locale

Președintele Republicii Moldova a efectuat prima sa vizită oficială în municipiul Bălți. Aceasta s-a întâlnit cu autoritățile locale și a discutat despre necesitatea finanțării suplimentare a orașului. Întâlnirea s-a petrecut cu ușile închise, iar declarațiile au fost oferite după întrevedere.   

„Am discutat despre situația financiară, despre necesitățile suplimentare de finanțare pentru proiecte de infrastructură. Domnul primar bineînțeles are planuri pentru localitate, dar ca de obicei banii nu sunt suficienți și am discutat despre anumite promisiuni pe care le-a făcut Guvernul mai devreme, despre alte probleme pe care Guvernul încă nu a făcut promisiuni. Subiecte care țin de actualitate.”

Nicolai Grigorișin, primarul municipiului Bălți: „Noi am vorbit despre reparația pe strada Kiev, despre statutul orașului Bălți, construcția străzii Dovator, unde este canalul de canotaj, dar și revederea financiară de către Ministerul Finanțelor, care nu ne ajunge în sumă de 30 de milioane de lei.”

După vizita de la primărie, Maia Sandu are pe agenda zilei și o vizită la întreprinderea de stat CET-Nord.

„Vreau să văd lucrările care se întâmplă acolo, vreau să văd în ce măsură instituția este gata pentru sezonul de iarnă și să discutăm despre problemele sistemului energetic pentru că sunt probleme mari, încercăm să facem transformări, încercăm să creștem independența energetică, să facem investiții care să ne facă mai independenți în viitor, mai eficienți.” 

Președintelui Republicii Moldova urmează să se întâlnească și cu agenții economici din oraș.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.