/VIDEO/ Se poate compara cu oricare liceu din capitală. LT „Vasile Coroban” din Glodeni, reparat „ca la carte”

Se poate compara chiar și cu cele mai dotate licee din capitală. Liceul Teoretic „Vasile Coroban” din orașul Glodeni a fost reparat și modernizat după ultimele standarde internaționale. Instituția a fost reparată capital, iar de curând, urmează să mai primească suma de 90 de mii de euro pentru finisarea ultimelor lucrări. Banii sunt oferiți de județul Bistrița-Năsăud, România și vin în cadrul proiectului „Reforma Învățământului din Moldova” etapa a III-a.

LILIANA LEUCĂ, director LT „Vasile Coroban”: „În acest proiect liceul nostru a beneficiat de reparația capitală. Avem două blocuri, bocul A și B, unde am renovat capital blocul B și o parte din blocul A.  Colegii noștri din Bistrița-Năsăud s-au oferit să ne ofere banii ca să finalizăm reparația etajului 1 din blocul A. Anume laboratoarele de fizică, biologie și chimie”.

După primele lucrări, în cadrul proiectului, instituția a fost reparată capital și dotată cu mobilier nou.

LILIANA LEUCĂ, director LT „Vasile Coroban”: „S-au efectuat lucrări de acoperire a ambelor blocurilor, lucrări de interior, lucrările de renovare a sistemului de canalizare și apeduct, finisări interioare. Au fost reparate capital și blocurile sanitare, până la reparație aveam doar două blocuri sanitare, acum sunt 15. S-au procurat table interactive, aparate, diverse materiale, mobilier”.

Elevii și profesorii sunt foarte încântați de noua înfățișare a liceului și spun că orele au devenit mult mai interactive, iar sălile de clasă sunt o adevărată bucurie pentru ochi.

LUDMILA MANDATARI, profesoară: „Este o mare plăcere de a desfășura orele având asemenea lucruri. Dacă e să facem o comparație, câțiva ani în urmă procesul educațional era mai pasiv, mai monoton. Pentru elevi nu era atât de interesant, uitați-vă că acum, având la dispoziție toate aceste tehnologii putem crea ore mult mai captivante și interesante pentru elevi”.

NICOLETA REABOI, elevă: „După reparație foarte multe s-au schimbat, clasele au devenit mai luminoase și mai atractive. Acum noi folosim și calculatoarele, tabla intercativă, desigur și tabla simplă chiar și telefoanele. Școala de acum foarte tare îmi place, cantina, clasele, holurile, sunt foarte bine gândite și cel mai important, confortabile”.

Consiliul Raional Glodeni a aprobat în cadrul ședinței de astăzi proiectul de decizie cu privire la solicitarea finanțării de la Consiliul Județean Bistrița-Năsăud.

ION COJOCARI, președintele raionului Glodeni: „După reparație Liceul Teoretic „Vasile Coroban” va fi unul dintre cele mai moderne și dotate din nordul țării. Este foarte important ca noi să creăm condiții pentru cei aproape 600 de elevi care își fac studiile la liceul „Vasile Coroban”, dar și pentru cadrul profesoral care își desfășoară activitatea”.

La Liceul Teoretic „Vasile Coroban” învață 560 de elevi din orașul și raionul Glodeni.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *