/VIDEO/ Șoferii de motocultoare și căruțașii, mai protejați. INSP a întreprins o campanie de informare la Balatina, Glodeni

Locuitorii din comuna Balatina, raionul Glodeni sunt mai informați și echipați. Asta pentru că polițiștii din cadrul Inspectoratului Național de Securitate Publică au comunicat căruțașilor, bicicliștilor, motocicliștilor, dar și conducătorilor de motocultoare la ce riscuri sunt expuși pe traseu, atunci când nu respectă toate regulile circulației rutiere. La final de discuție, oamenii legii au împărțit pliante informative, dar și veste reflectorizante.

„A fost clar, dar bine ar fi să se discute și cu sectoriștii. Acești băieți au venit, au discutat normal, au explicat, la fiecare au răspuns normal, așa ar trebui și sectoriștii noștri. Consider că este bine și de folos, ar trebui să se mai repete.”

„Trebuie să știm cum să respectăm regulile de circulație, chiar și acele veste reflectorizante să le îmbrace la momentul cuvenit, pentru a evitat accidente. Viața are prioritate, fierul se îndreaptă, dar omul…are prioritate.”

„Cum se spune, este rău cu ei, dar mai rău este fără ei. Dumneavoastră o să purtați vesta asta reflectorizantă? – Numaidecât trebuie de o purtat, unde ne ducem, o îmbrăcăm.”

În contextul creșterii, la nivel național, a numărului de accidente rutiere cu implicarea motocultoarelor și a căruțelor, această campania a fost binevenită pentru oamenii din localitate.

DUMITRU IAȚUC, primarul C. Balatina: „Este un lucru foarte util ca cetățenii să fie mai informați cum să se comporte în trafic. Aici este vorba despre sănătatea și siguranța cetățeanului și a pietonului, bineînțeles. Astfel de campanie am avut acum doi ani, care a avut un efect foarte pozitiv. Lumea a început să respecte acele măsuri de purtare a vestei, pe perioada de noapte, este un lucru foarte bun, iar cetățenii se simt mai în siguranță.”

ANA CHISELIȚA, ofițer de presă INSP: „Conform datelor statistice, de la începutul acestui an, avem înregistrate 22 de accidente rutiere cu implicarea căruțelor, dintre care trei persoane și-au pierdut viața, iar altele șase au primit diferite traumatisme. La fel, 24 de accidente rutiere s-au produs cu implicarea motocultoarelor, în care șapte persoane au primit diferite traumatisme.”

Inspectoratul Național de Securitate Publică recomandă tuturor participanților la trafic să respecte toate regulile de circulație rutieră, să nu urce băuți la volan și să se asigure de fiecare dată înainte de a face o manevră.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.