/VIDEO/ ȘOR vs BeCS. La Moara de Piatră oamenii își aleg primarul

Locuitorii din Moara de Piatră își aleg astăzi primarul. Bătălia de duce între doi candidați: Valentina Bejenaru din partea Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor și Ionel Ojoc, din partea Partidului ȘOR. Așteptările oamenilor sunt foarte mari, localnicii își doresc investiții în infrastructura satului, dar și schimbări radicale în viața socială și culturală a comunității.

„Mai vrem câte ceva, să avem autobuz în sat, să avem și o farmacie, drum și de iluminare stradală avem nevoie.”

„Așteptăm un viitor mai bun, să se facă ceva în acest sat, să avem măcar ceva aici. Ne trebuie totul, chiar și un club, nu avem unde, stăm pe afară  când avem vreo adunare, nici lumină nu-i, tot ce vrei.”

„Ne dorim să fie oleacă de schimbări, până când s-au mai reparat și școala și grădinița, punctul medical, am mai vrea să se repare clubul. Este tineret  și nu are unde să se ducă, nu are cu ce se ocupa.”

„Îmi doresc ca iazul să fie făcut. -Dar ce-i cu iazul acum? – Este dus de râpă, este distrus cu totul”, au spus oamenii.

Valentina Bejenaru este pedagog de profesie. Ea a deținut funcția de primar al satului Moara de Piatră, timp de 10 ani, în perioada 2009 – 2019.

VALENTINA BEJENARU, candidat la funcția de primar: „Ca cetățeanul acestei localități voi vota pentru modernizarea, pentru dezvoltarea localității, pentru implementarea programului electoral pe care l-am prezentat anterior.”

Ionel Ojoc este salvator de profesie. Iar în campania electorală s-a angajat „să salveze” satul Moara de Piatră.

IONEL OJOC, candidat la funcția de primar: „În primul rând, vreau să le doresc cetățenilor din Moara de Piatră multă sănătate, răbdare. Avem planuri foarte mari pentru viitor, mai întâi așteptăm rezultatu, după ora 21,00, ca să se închidă secția de votare, iar de mâine ne apucîm de treabă, va fi o surpriză pentru locuitori”

Secția de votare Moara de Piatră s-a deschis la ora 7.00, iar la urne sunt așteptați 1 064 de cetățeni cu drept de vot.

Comisia Electorală Centrală a stabilit organizarea, pe data de 29 mai, a alegerilor locale noi pentru funcția de primar în comuna Moara de Piatră, raionul Drochia, după ce fostul primar și-a dat demisia. Astăzi mai au loc alegeri încă în 9 localități din țară.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *