/VIDEO/ Start concursului de propuneri în cadrul Programului „Satul European”

Cei mai gospodari primari au șansa de a-și transforma localitățile pe care le conduc în sate europene. Grație unui proiect lansat de  Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale și implementat în nordul țării de Agențiile de Dezvoltare Regională edilii interesați vor putea beneficia de sume importante de bani pentru a îmbunătă infrastructură, a aproviziona localitatea cu servicii de calitate. 

Primăriile pot depune propuneri de proiecte pentru construcția sau modernizarea sistemelor de aprovizionare cu apă și canalizare, pentru renovarea grădinițelor, școlilor, caselor de cultură și a altor obiecte de infrastructură locală.

Maria Prisacari, director ADR Nord: „Obiectivul acestui program lansat este identificarea unor inițiative cu potențial de dezvoltare locală în Republica Moldova. Acest proiect urmează a fi finanțat din bugetul Fondului Național de Dezvoltare Regională și Locală. Suma fondului anul acesta este alocat 770 de milioane de lei, dintre care circa 300 de milioane de lei au fost alocate proiectelor de dezvoltare regională, care sunt implementate de Agențiile de Dezvoltare Regională.”

Solicitările de finanțare pot fi depuse în perioada 22 martie – 20 aprilie.

Ala Cucu, șefa secției monitorizare și evaluare ADR Nord: „Autoritățile locale au fost informate înainte de lansarea concursului, ei erau deja pregătiți într-un fel că va fi lansat un concurs pe domeniul respectiv. Odată cu lansarea acestui concurs autoritățile locale au început să ne contacteze telefonic, să solicite informații cu privire la acest concurs. Respectiv noi am organizat un grafic de informare și instruire în regiuni, care va avea loc atât săptămâna curentă, cât și săptămâna viitoare.”    

Dosarele cu cererile de finanțare, împreună cu documentele suport, vor fi depuse personal de către aplicați la sediul Agențiilor de Dezvoltare Regională.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *