/VIDEO/ Taxă de 1000 de lei, la stadionul din Fălești. ,,E un preț simbolic, noi tot achităm”

Cei care vor dori să joace un meci de fotbal sau să petreacă un antrenament pe stadionul, recent renovat, din orașul Fălești vor fi nevoiți să achite o taxă de o mie de lei. O decizie în acest sens a fost luată de consilierii raionali. Astfel aleșii locali speră să adune bani pentru întreținerea terenului. Decizia însă i-a nemulțumit pe unii localnici și pe primarul orașului.

„Nu aș fi de acord cu această chestiune. De ce? – Pentru că e un teren public și are voie orice persoană se se folosească de terenul dat.”

„Dacă susținem sportul și tineretul atunci să fie o susținere nu taxe.”

„Nu e normal. De ce? – Deja pe sport să facem bani. Trebuie să aibă acces și să se ocupe toți doritorii, toți sportivii și trebuie să aibă acces la competiții gratuit.”

Decizia l-a nemulțumit și pe primarul orașului care cere Federației de Fotbal să intervină.

Alexandru Severin, primarul orașului Fălești: „Este o rușine pentru că două structuri de nivele: APL 1 și APL 2 au ajuns să ia plată pentru chirie pentru un meci de fotbal, pe un obiect strategic care are menirea de a susține, a promova sportul și modul sănătos de viață și noi am ajuns în secolul 21 să luăm plată pentru chirie, cred că suntem primii în Republica Moldova unde are loc acest fenomen. Sper că Federația Moldovenească de Fotbal să se autosesizeze pe acest caz.”

De cealaltă parte conducerea raionului spune că doar așa vor putea asigura buna funcționare a stadionului.

Veaceslav Tambur, vicepreședintele raionului Fălești: „Sunt lucrători, sunt cheltuieli. Noi avem băi, blocuri sanitare, pentru care achităm la primăria orașului Fălești, la întreprinderea comunală – apa, canalizarea. O mie de lei e o plată simbolică.”

Lucrările de renovare a stadionului raional au durat aproape zece ani și au costat 4 milioane 700 de mii de lei, banii au fost alocați de Federația Moldovenească de Fotbal și Consiliul Raional Fălești.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.