/VIDEO/ Tinerii din Bălți, vor schimbări în oraș. Ce au discutat la prima ședință

Adolescenții din Bălți și-au ales un președinte și consilieri care urmează să identifice și să soluționeze problemele cu care se confruntă tinerii din municipiu. Tot în cadrul primei ședințe a Consiliul Municipal al Tinerilor, aceștia și-au stabilit și un plan de activități, care urmează a fi realizate în scurt timp.

„Astăzi era prima ședință de validare a mandatelor la consiliu municipal al tinerilor Bălți unde ei propriu spus au votat aprobarea regulamentului și planului de acțiuni pe scurtă durată în care ei deja își stabilesc logo-ul, direcția de activitate ar fi foarte bine ca în procesul decizional să fie auzită și vocea tinerilor”.

„Astăzi noi ne-am adunat în incinta Primăriei pentru a constitui Consiliul municipal al tinerilor este o structură reprezentativă care va vocera vocea tinerilor la nivel municipal și la nivel național au fost discutate întrebări ce este un consiliu, cum va acționa, funcționa un consiliu și cine vor fi cei delegați la rețeaua națională care vor reprezenta vocea tinerilor și din numele tinerilor vor vorbi la nivel de țară”.

Tinerii cred că împreună pot contribui la dezvoltarea și modernizarea orașului în care trăiesc.

„Această activitate a avut loc pentru crearea Consiliului de tineret din municipiul Bălți și sunt foarte încântată, deoarece reprezintă o activitate importană și datorită acesteia vom face multe schimbări”.

„Esența acestei întruniri este să formăm un anumit consiliu tinerilor care va participa activ la activitatea de dezvoltare a orașului indubitabil aceasta este o decizie importantă”.

„Astăzi noi în sfârșit, cum am aflat de la organizatori am stabilit consiliul municipal cu reprezentanți din tineret asta este un consiliu care, va reprezenta tineretul nostru, tineretul din orașul nostru”.

Tot în cadrul acestei ședințe, au fost selectați și membrii care vor prezenta, la nivel de țară, problemele tinerilor din Bălți. Evenimentul a fost organizat de către Consiliul Municipal Bălți, direcția învățământ, tineret și sport în parteneriat cu Rețeaua Consiliilor Locale ale Tinerilor din Republica Moldova cu suportul Ministerului Educației și Cercetării și Centrul de Tineret Anticafenea.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *