/VIDEO/ Tot mai mulți bălțeni, mușcați de maidanezi. Grigorișin: „Patru microbuze cu câini din Florești, împrăștiați prin oraș”

Tot mai mulţi bălțeni sunt muşcaţi de câinii fără stăpân. Doar în primele șase luni ale anului, 256 de persoane s-au adresat după ajutor după ce au fost mușcate de maidanezi. Deși în municipiu a fost construit un azil, numărul mare de câini vagabonzi rămâne a fi o problemă serioasă a locuitorilor. Unde mai pui că, potrivit primarului de Bălți, zilele trecute, zeci de maidanezi din Florești au fost lăsați de izbeliște în oraș.

Nicolai Grigorișin, primarul municipiului Bălți: „Din raionul Florești au venit patru microbuze încărcate cu câini, pentru a fi plasați în azilul din oraș. Desigur că administrația azilului a refuzat, iar mașinile s-au întors, au deschis pur și simplu ușile și toți câinii au fugit prin oraș. Eu cu ei nu am luat legătura, nu am vorbit, pentru asta este poliția, care trebuie să urmărească asemenea momente și să pedepsească oamenii, care se ocupă cu asemenea lucruri.”

Oamenii spun că haitele de câini din oraș sunt foarte agresive și sar cel mai des la copii.

„Nu știu ce se poate de făcut cu ei. Sunt foarte mulți în parc. Sunt uneori agresivi, ies dimineața în parc și uneori pot să sară fără nici o pricină.”

„Foarte des, în parc, în parcul acesta Andrieș, dimineața sunt foarte mulți. Da, agresivi, sar, sar, sar, chiar și la soția mea au sărit. E strașnic, ei și la copii sar.”

„Așa simplu nu o să îi ei și îi vei duce unde, dar ce ține de copii, mai ales centrul orașului. Lași copilul acolo pentru că nu sunt mașini, nu îți este frică de transport, dar te temi de câini. Pe copilul meu l-au atacat, ne plimbam cu familia și deodată o haită de câini.”

Bălțenii sunt tot mai îngrijorați și spun că numărul animalelor fără stăpân este în creștere în ultima vreme.

„În regiunea Podului Chișinăului da, eu locuiesc acolo și uneori chiar cu haita umblă. Când vezi așa o haită mare de 15 câini și mai mulți, nu prea știi cu ce o să se termine o asemenea întâlnire.”

„De exemplu, unde sunt blocuri, mergi pe acolo, am fost și eu într-o asemenea situație erau vreo șase îmi pare și am avut probleme. Nu e o întrebare rezolvată și nu se rezolvă așa, cu așa metode.”

Potrivit primarului, câinii aduși de la Florești urmau să fie puși în azilul din oraș, însă din cauza lipsei de locuri libere, acest lucru a fost refuzat. Ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Bălți, Svetlana Talpă a declarat că la moment nu este înregistrată nicio plângere, iar autoritățile raionale de la Florești au declarat că nu cunosc nicio informație despre situația creată.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.