/VIDEO/ „Trimite azi 500 și joi restul”. Mai mulți deținuți, cercetați penal pentru șantaj

Deținuți din penitenciarele din Lipcani și Rezina sunt cercetați penal pentru șantajarea femeilor cu publicarea imaginilor lor intime, în cazul în care nu le virau în cont între 1000-5000 euro.

Potrivit oamenilor legii, din grupul infracțional făceau parte persoane aflate în detenție și la libertate, atât bărbați, cât și femei. Aceștia comunicau cu victimele printr-o aplicație cu mesagerie criptată, de la care obțineau imagini în ipostaze intime, în baza relației de încredere pe care o dezvoltau. Ulterior, bănuiții creau conturi false pe rețele de socializare, unde-și amenințau victimele că le vor publica imaginile, dacă nu le vor transfera bani – sume care variau între 1000-5000 euro, în funcție impresia pe care bănuiții și-o creau despre capacitățile financiare ale victimelor.

Cei trei deținuți cu rol de lideri ai grupului infracțional au vârstele cuprinse între 22 și 28 de ani și au fost condamnați de la un an și jumătate până la patru ani în urmă, pentru jaf, furt, violare de domiciliu și conducerea mașinii în stare de ebrietate, care a dus la decesul unei persoane. Urmare a perchezițiilor în celule acestora, cu sprijinul angajaților de la „Fulger” și de la Administrația Națională a Penitenciarelor, au fost ridicate mai multe telefoane mobile, cartele telefonice conectate la internet, carnete cu înscrisuri și diferite accesorii pentru telefonie mobilă.

În total, au fost desfășurate peste 20 de percheziții, care au inclus domiciliile și automobilele altor figuranți pe dosar din raioanele Drochia, Dondușeni, Călărași, de unde au fost ridicate inclusiv sume impunătoare de mijloace bănești în valută străină. Oamenii legii consideră că acestea care ar proveni din activitate infracțională și, deci, au fost recunoscute ca corpuri delicte și urmează a fi folosite ca probe în dosarul investigat.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.