/VIDEO/ Ultima ședință în cazul omorului de la Elizaveta. Când își va afla sentința Vitalie Tataru

După doi ani și jumătate de tânguieli, mama lui Semion Botnari, tânărul omorât în noaptea de SF.Vasile 2020, în satul Elizaveta, și-ar putea găsi liniștea. Carabinierul Vitalie Tataru care a apăsat pe trăgaci își va auzi, într-o săptămână, sentința. În cadrul ședinței de astăzi, procurorul pe caz a cerut 21 de ani și șase luni de pușcărie de tip închis, pentru omor intenționat. Între timp avocații inculpatului cer recalificarea dosarului. Potrivit acestora, clientul lor nu l-a omorât intenționat pe Semion Botnari.

„-Domnule Tatatru, vă recunoașteți acum vina, după examinarea procesului? Domnule Tataru, vă recunoașteți vina?”

Mama lui Semion își dorește cea mai aspră pedeapsă pentru cel care i-ar fi ucis feciorul. Aceasta speră la un proces echitabil.

GALINA BOTNARI, mama: „Cum nu vine băiatul meu acasă, așa nici el…Noi rugăm dreptate,  vrem dreptate, se fac trei ani de când umblăm și nu putem scoate în capăt. Onorata instanță au și ei copii și s-or gândi și ei cum este să fii în locul meu. Ei spun că băiatul meu înjura, el nu înjura, asta ei înjură. Au fost în fața onoratei instanței și au văzut cum se comportă. Dar băiatul meu știa să se comporte.”

Părinții lui Vitalie Tataru au refuzat să vorbească cu jurnaliștii TV NORD și au declarat că presa scrie doar minciuni.

„L-ați vrea înapoi acasă, ați vrea să revină?

-Aș vrea să vă căutați de treabă, să nu umblați cu minciunile după ce filmați”, a declarat mama inculpatului.

Completul de judecată a anunțat că inculpatul se va expune la următoarea ședință fixată pe 12 iunie, tot atunci va fi citită și sentința.

EDUARD PUIU, secretarul instanței: „În procesul penal, după finalizarea cercetării judecătorești, urmează etapede de dezbateri judiciare, ultinul cuvânt al inculpatului precum și deliberarea și pronunțarea soluției. Având în vedere complexitatea cauzei, luând în considerație cî ân cadrul dezbaterilor au fost invocate o multitudine de aspecte importante pentru soluționarea justă a cauzei, completul de judecată a dispus stabilirea ședinței de ultimul cuvânt al inculpatului deliberarea și pronunțarea soluției pentru o altă dată.”

Familia victimei a cerut de la inculpat 1 milion de lei și încasarea a 37 mii de lei, care reprezintă cheltuielile de înmormântare.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *