/VIDEO/ Ultimul sunet – absolvenții claselor liceale au trăit emoții de nedescris

După doi ani de pandemie în care elevii nu au avut parte de un careu tradițional, astăzi în școlile din țară clopoțelul a răsunat pentru ultima dată în acest an școlar. Valsurile, cântecele și discursurile emoționante nu au lipsit de la activitațile solemne. În acest an, Liceul Teoretic Republican Ion Creangă din Bălți, le-a urat drum bun în viață absolvenților din a 24-a promoție.

Copleșiți de emoții au fost atât absolvenții, cât și profesorii lor.

Ion Puga, absolvent: „S-au terminat trei ani de învățământ în decursul cărora am colectat cunoștințe destule care mă vor ajuta în viitor. Ce emoții ai? – Destul de usturătoare, nostalgice. Se termină totul, nu o să-mi mai văd colegii mei dragi.”

Livia Burlacu, absolventă: „Sunt emoții atât pozitive, pentru că au fost trei ani de liceu, i-am lăsat în urmă. Dar și îmi vine să plâng, nu știu, o să mă despart de colegi. Ne vedem pentru ultima zi în așa componență mare.”

Marina Banari, diriginte: „Emoții diferite și emoții de bucurie, nu știu și emoții de regret, că pleacă, pentru că am o clasă de 30 de copii, care mi-au fost copii în tot sensul cuvântului. Copii pentru care am retrăit, pentru care m-am bucurat și acum desigur că îmi pare rău că pleacă, dar sunt bucuroasă că toți au luat cu brio note pozitive pentru a fi admiși la examenul de bacalaureat.”

Nici părinții absolvenților nu și-au putut ascunde emoțiile. 

Iurie Cucu, părinte: „Avem emoții, am băiat absolvent în clasa a XII-a și mă bucur pentru ei că au terminat, dar mai au de muncit. Le urez baftă și să fie sănătoși.”

Diana Josan, părinte „Suntem foarte fericiți că, copii noștri sunt deja adulți, sunt absolvenți, ne dorim o cale luminoasă cu mult succes și un profund respect.”

În acest an, circa 17.000 de tineri au absolvit liceele din Republica Moldova.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *