/VIDEO/ Un bărbat din Chișinău a fost reținut sub acuzația de trafic de ființe umane | TELEVIZIUNEA NORDULUI

/VIDEO/ Un bărbat din Chișinău a fost reținut sub acuzația de trafic de ființe umane

/VIDEO/ Un bărbat din Chișinău a fost reținut sub acuzația de trafic de ființe umane

Racola persoane sub pretextul angajării la muncă bine plătit în Portugalia. Membrul unei grupări infracționale transfrontaliere, în vârstă de 30 ani, a fost reținut de oamenii legii, fiind suspectat de trafic de ființe umane în scop de exploatare prin muncă în spațiul comunitar.

Suspectul este administratorul unei agenții din Chișinău pentru plasarea în câmpul muncii în străinătate. În urma investigațiilor efectuate s-a stabilit că începând cu septembrie trecut, mai multe persoane originare din Moldova au fost recrutate pentru a fi exploatate prin muncă.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliul suspectului și sediul agenției au fost depistate și ridicate aproximativ 200 de contracte de prestare a serviciilor pe numele cetățenilor moldoveni, care au plecat sau urmau să plece în străinătate. De asemenea, au fost ridicate agende cu înscrisuri de ciornă, carnete, bani, recipise și confirmări de transferuri bănești.

Administratorul agenției a fost reținut pe un termen de 30 de zile. El riscă închisoare de la 7 până la 15 de ani, dacă va fi găsit vinovat.

Video: facebook/PCCOCS

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *