/VIDEO/ Un lot umanitar de peste 30.000 de euro a fost donat spitalului din Bălți

Ultrasonografe, aparate de reanimale și anestezie, dar și zeci de paturi medicale în valoare totală de peste 30 de mii de euro, au ajuns la spitalul din Bălți. Donația vine din partea Ambasadei Austriei în Republica Moldova.

Echipamentele vor îmbunătăți considerabil condițiile hoteliere, dar și calitatea actului medical.

Seghei Rotari, directorul Spitalului Clinic Bălți: „Acest ajutor conține atât aparataj medical, trei aparate de anestezie și reanimare, trei pentru reanimare, patru aparate de ultrasonografie, cărucioare pentru pacienții traumatologici și ortopezi, paturi și saltele funcționale, în jur de 200 pentru îmbunătățirea situației hoteliere pentru pacienții din instituții. E un ajutor la momentul de față binevenit.”

„E foarte important, avem nevoie. Noi avem nevoie de asemenea aparate pentru a stabili diagnoza corectă. Cred că e foarte corect și vor fi de folos.”

„Suntem, nu știu, bucuroși că ne dau așa ajutor să avem cu ce lucra. Iată aparatul acesta, pe fotoliul acesta o să măsurăm tensiune la copii, acest cărucior va fi pentru persoanele cu nevoi speciale. Sunt copii care vin cu picioarele rupte și îi punem pe cărucioarele acestea.”

Potrivit ambasadorului Austriei în Republica Moldova, Stella Avallone, echipamentul a fost donat de către un spital din Viena, iar atunci când au decis unde să ajungă acest lot de ajutor umanitar oficialii nu au stat mult pe gânduri.

„Noi deja am făcut o donație, niște unități de transport în Chișinău și ne-am gândit că trebuie să susținem și alte regiuni ale țării.”

Pe 23 iunie, orașul Bălți va fi vizitat de o delegație din Austria cu scopul de a iniția noi relații de colaborare și în alte domenii.    

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *